![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Disiplinlerarası Eğitim
Merhaba, İTÜ mimarlık öğrencisiyim;
Üniversitelerde uygulanmış yada uygulanmakta olan disiplinler-arası eğitim örnekleri araştırıyorum. Bunlar resmi ya da gayri-resmi; farklı meslekler ve/veya farklı üniversitelerdeki aynı programlar arası yapılan çalışmalar olabilir. İlk akla gelen örnek Prosteel yarışmasında inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerinin ortak çalışması. Disiplinler-arası eğitim ile ilgili fikirlerinizi, tanımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Amacım, nabız yoklama niteliğinde, ilerde başka çalışmalara yardımcı olabilecek bir veri tabanı oluşturmak. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. altansinan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ders dinleme ve anlama tekniklerine kafa yoruyorum şu sıralar....
çünkü öncelikle yapmamız gereken bence öğrenmeyi öğrenmek.. bi arkadaşıma sordum çok başarılı birisi... nasıl her dersten 90-100 alıyorsun diye ??? bana verdiği cevap çok ilginçti... arkadaşım öncelikle dersin başlığını yazıyormuş ... daha sonra alt başlıkları sıralıyormuş ve buna göre dersi dinliyormuş .. her yiğidin bir yoğurd yeme tarzı vardır ya .. siz nasıl dinlersiniz dersi ? yada bir konuyu anlamaya çalışırken ne gibi düşünceler geçer aklınızdan... ya da en karmaşık gelen konuları nasıl anlarsınız.. paylaşırsanız sevinirim.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|