![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yurtdışında Mimarlık Eğitimi
Türkiye’deki geleneksel yapının eğitimdeki yansımasının bir sonucu olarak,lisans öğrenimini tamamlamış Türk gençlerinin çoğunluğu yurtdışına çıkmak istiyor. Dünyada olup biteni yerinde izlemek, yeni mesleki vizyonlar kazanmak gibi ideallerle yola çıkan gençlerin ne kadarı hayallerini gerçekleştirebiliyor?
Yurtdışında mimarlık okumanın artılarını eksilerini arkitera forum üzerinden tartışalım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
duyduğum ve edindiğim bilgiler sonucunda yurtdışında en iyi mimarlık eğitimini veren ilk üç ülke İtalya,Rusya ve Yunanistan'mış(gerçi yunanistan ve almanya yer değişiyorlarmış)...ne kadar doğru ne kadar yalan ben bilmiyorum lütfen birileri bu konuda beni aydınlatsın henüz lise öğrencisiyim,bölümüm restorasyon..geleceğim açısından imkanım olursa yurtdışında eğitim almak isterim ancak birilerinin beni bilgilendirmesi lazım..yardımlarınızı bekliyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
ben olsam ya italya yada almanya derdim ama tercih senin
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
hadi hayirlisi o zaman
kararini verdiginde bize iletirsen seviniriz ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
İllaki yurtdışında eğitim almak istiyorsan, en azından dilini bildiğin bir ülkede eğitim almanı tavsiye ederim. Yoksa işin çok zor olur.
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
Bizim okuldan erasmusla İtalya'ya giden bir öğrenci pek memnun kalmamıştı. Amfiler 300 kişiymiş. Hiçbirşey anlaşılmıyor diyordu. Ayrıca pahalı bir memleketmiş. Okurken birde çalışmak gerekiyor diyordu. Ama siz yine iyi bir araştırın derim. Mümkünse İtalya'da mimarlık okumuş öğerncilerle görüşmeye çalışın. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Özellikle iç mimarlık eğitiminde son zamanlarda en gözde ülkeler iskandinav ülkeler...İtalya ise yabancı öğrencilere tutumları ile ve tasarımcı İtalyandır diğerleri taklitçidir mantığı ile oldukça ters davranabiliyorlarmış.Bunu bir genelleme yapmamak gerek aslında...Sadece bu sene Erasmus'la yurt dışına gitmek için bir çok üniversiteyi araştırmış bir öğrencinin duyumlarıdır tüm bunlar.
Pek çok Avrupa ülkesinden lisede mimarlığa yönleniyorlar böylece üniversiteye başladıklarında belirli bir birikime sahip oluyorlar.Bu sebeple sistemde bazı değişiklikler var. Ayrıca Belçika'da HOGESCHOOL diye adlandırılan çok daha fazla uygulamaya yönelik okullarda mevcut. Çok çok araştırılması gereken bir konu. Ama kesinlikle hiç değilse öğrenciliğin bir kısmının yurt dışında geçirilmesi çok büyük bir artı olacaktır. Saygılarımla Not: Tüm erasmus sorularınız için mesaj atabilirsiniz.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|