![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar eğer elinde böyle araştırması olan varsa bunu lütfen bizimle paylaşsın. Ben üniversiteyi yurtdışında bir mimarlık okulunda okumak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bu sorunun cevabi oldukca zor ozellikle amerika icin cunku amerikada lisansli mimar olabilmek icin mutlaka lisans sonrasi programlardan derece almak gerekiyor. 5+1 veya 4+2seklinde... bir egitim duzeni sozkonusu. 5 senelik programlar mimarlik (B.Arch) derecesi veriyorlar digerleri ise cevre tasarimi veya tasarim bilimi gibi on dereceler verip ogrencileri 2veya 3 sene surecek daha kapsamli mimarlik egitimlerine hazirliyorlar.
amerika birlesik devletlerinde egitim veren okullari 3 sinifa ayirmak mumkun bunlar -cok zengin ve ozellikle lisansustu mimarlik egitim veren ozel okullar (harvard, yale, rice, sciarch, columbia, cooper union, USC, CMU, Cornell gibi) -okul ucretleri normal seviyelerde olan guclu devlet okullari ( Michigan, UFL, Virginia Tech, Georgia Tech, UT Austin, Texas A&M, University of Washington, Penn State ) -genc veya alternatif egitim veren ve hizla gelisen okullar (Florida International, UT Arlington, Ball State, Boston Architectural College gibi) birde bunlarin disinda benim pek tavsiye etmedigim on dereceler veren kucuk bolgesel okullar var) bu konularda us news ve design intelligence bultenlerine bakmak faydali olabilir |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|