![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
![]() |
Emerging Issues # 4: Metaphor In Current Architecture
Moderator: Assoc. Prof. Dr. Nezih Ayıran
Content: > Metaphor and thought > Metaphor and innovative (innovatory) design > Metaphorical approaches in current architecture: Holl, Calatrava, Libenskind, Correa, Rogers, Tschumi, Isozaki, Tigerman, Herzog & de Meuron Keywords: metaphor, understanding, creativity, hermeneutics, interpretation, meaning, innovation, intuition, imagination, fusion of horizon, fresh idea Bibliography: > Abel, C. (1997), Architecture and Identity, Architectural Press, Oxford > Antoniades, A.C. (1992), Poetics of Architecture, John Wilew and Sons Inc., New York > Correa, C. (1996), Charles Correa, Thames & Hudson, London > Gadamer, H. G. (1999), Truth and Method, Continuum, New York > Garofalo, F. (2003), Steven Holl, Thames & Hudson, London > Holl, S. (1996), Stretto House, Monacelli Press, New York > Hyatt, M. H. (2000), Metaphoric Models for Creative Thinking, Unpublished Ph. D. Dissertation, Stanford University ( electronic resource: www.library.itu.edu.tr/ databases , veritabanları, digital disertations) > Ortony, A. (Ed.), (1993), Metaphor and Thought, Cambridge University Press, Cambridge > Ricoeur, P. (1981), The Rule of Metaphor, University of Toronto Press, Toronto > Snodgrass, A., Coyne, R. (1992), “Models, Metaphors and Hermeneutics of Designing, Design Issues, Vol. 9, No: 1, Fall, pp. 56-74 > Tzonis, A., Lefaivre, L. (Eds.),(1995), Movement, Structure and the Work of Santiago Calatrava, Birkhauser, Basel > Tzonis, A. (1999), The Poetics of Movement, Thames & Hudson, London > Tzonis, A. (2001), Le Corbusier: The Poetics of Machine and Metaphor, Thames & Hudson, Oxford Seminar readings: > Abel, C. (1997), “Role of Metaphor in Changing Architectural Concept” in Architecture and Identity, Architectural Press, Oxford , pp. 101-109 > Antoniades, A. C. (1992), “Metaphor” in Poetics of Architecture, John Wiley and Sons, Inc., New York, pp. 29-48 > Coyne, R. (1995), “Metaphors and Machines” in Designing Information Technology, MIT Press, Cambridge, Massachusetts, pp. 249-303 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Libeskind mimarlığı üzerinden
merhabalar,
Sunum sonrası okulda yapılan tartışmaya buradan devam etmek üzere küçük bir giriş yapmak istedim.Benim aklımda kalan sorular Libeskind üzerinden yapılan metafor,söylem eleştirileri üzerinden.Libeskind'in mimarlığı metaforlar olarak ele alınır ki sunumda da yahudi müzesinde tasarlanan boşluğun ; kayıbın yaratığı boşluğa,duvarlardaki çapraz bant pencerelerinin yahudilerin tırnak izleriymiş vb gibi göndermelerin olduğu konusunda aktarımlar oldu.Lakin Libeskind projelerini metafor (çizimi, metini ,hayal hatta mekanın sınırlandırması ile alakalı olarak ) değil de bir transformasyon (!) olarak görüyor.Bunu da boyutların;çizim,metin,vision ve sınırlı mekanın bir bütün haline dönüştürülmesi(transformasyonu) ve hayatlarımıza bu çözümlenemez,nihai olan bütünü ilişkilendirmek olarak tanımlıyor.Bu konudaki düşünceleri merak ediyorum...çünkü ben metaforu bilgi ve zeka ile bazı ipuçlarınından yola çıkarak yakaladığımız anlam olarak anlıyorum,bu bağlamda bakıldığında Libeskind'in karşı çıktığı metaforun transformation ile örtüştüğünü düşünüyorum...eğer düşündüğüm gibi değilse metafor/transformasyon derken sizce Libeskind neden bahsediyor? kaynak olarak da "Space in sience,art and society" kitabı "Architectural space" bölümü sevgiler |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|