![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sinema-TV Bölümü
Güzel sanatlar fakültesi Sinema-TV Bölümü için nasıl bir yetenek sınavı uygulanıyor haberi olan var mı? Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bende bilgilenmek istiyorum
tekrar universite sınavına giriyorum ve sinema tv okumak istiyorum bu konuda her turlu bilgilerinize ve onerilerinize acıgım...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
![]() |
bildiim kadarıyla -tüm dünyada- böyle olması lazım- kısa bir film istiyorlar..
yanlış bilgilendirmek itemem ama aklımda en az 12 dakikalık diye kalmış.. hatta spielberg california eyalet üniversitesi film ve elektronik sanatlar bölümüne girerken 12 dakikalık film istenince oscarlı filmi 'Schindler'in Listesi' ni verdi kurula..aklıma geldi işte! mesela bu marmara üniversitesi sınav şekli..tabi her üniversite adı şimdi her neyse öss,öys,ösym den yeterli puanı alma koşulu koyuyorlar ki bu taban puan bildiim kadarıyla yine üniversiteye göre deişiyor.. Sınav Şekli Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Yetenek Sınavı iki aşamalı olarak yapılır. Her öğrenci sınava girmeden önce, istediği bölümleri tercih sırasına göre sıralar. Birinci sınavın başarı puanlarına göre, aday dört bölümün ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanabilir. Birinci Aşama Eleme Sınavı Sınav; modelden resim, görsel algılama veya şekillendirme konularında tüm Fakülte Bölümleri için ortak olarak yapılır. İkinci Aşama Seçme Sınavı Her Bölümde ayrı olarak yapılır. Sınav, dosya değerlendirme ve sözlü görüşmeden oluşur. Bölümlerce gerek duyulması halinde, sözlü sınavın yanı sıra yazılı sınav yapılabilir.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
YANILIYORSUNUZ.Sinema ve tv de yetenek sınavı yok öss den aldığınız puanlarla giriyorsunuz.Bu bölüm çok eskiden yetenek sınavıyla alıyordu ama hangi yıl kaldırıldı bilmem.Bildiğim tek şey öğretim görevlisi arkadaşlar bu işten hiç hoşnut değil.Çünkü gelen öğrenciler oyuncu filan olacağını sanıyor yani iyi bir puan almış ama bilgisiz bir dolu öğrenciyle uğraşmak zorundalar.Bunu kaldırmak ne yazık ki ellerinde degil.Sanırım bu yök ün kararı ve çok yanlış bir karar.Öss den ne kadar puan almanız gerektiğini bilmiyorum üçyüzün üstünde galiba.Girmek isteyen arkadaşlara önerim öss kitapcığını inceleyin.Bir de lütfen ne eğitimi verildiğine bakın.Oyunculuk yok haberiniz olsun.yukarda yazılanları nerden öğrendin merak ettim.Bu diğer bölümlerin sınavları.Bir de marmara da İlk aşamanın birinci konusu kurgu ikinci konu hayalden resim.Bunu kazanan öğrenci mülakata girer ve dosyasına bakılır çeşitli sorularla bölüme ilgisi ölçülür.Son yıllarda figür sadece hayalden resim de var.Bu yıl dekan değişti ne olur bilemem değişebilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|