![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Şehİr Ve BÖlge Planlamayi Yenİ KazanmiŞ Bİrİ Olarak Bu BÖlÜmde İlgİlenmemİz Gereken Temel Konular, BÖlÜmÜn ÇaliŞma Alanlari Ve İŞ Olanaklari Hakkinda Benİ Bİraz Bİlgİlendİrebİlİrmİsİnİz. Şİmdİden TeŞekkÜr Ederİm.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
arkadasim... bence bolumu yeni kazandiysan simdili mufredatla ilgilen... ilk senen zaten genel anlamiyla kuramsal gecicek.. ve basic design in ilerisi icin ufuk acan bi silah oldugunun bence taa en basindan farkında ol.. son olarak; olabildigin kadar teknolojiyle barisik olmalisin... saygilar //..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Şehir ve Bölge Planlama(ŞBP)
Çevrene daha dikkatli bakmalısın..Farkındalık 1. sınfta en çok konuştuğumuz şeydi.. Farkında olmak.. Geçtiğin sokaklara, sokaktaki ağaçlara,dükkanlara, kaldırma, yollara daha dikkatli bakmalısın.ŞBP de bir tasarım ve bütün tasarım işlerinde olduğu gibi(bence) gözlemlediklerin çok önemli..
Calvino'nun "Görünmez Kentler" kitabını da tavsiye edebilirim. (Yapı kredi yayınları) Bir de uykusuz gecelere hazırlıklı ol bol şans
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Şehir Plancısı
![]() |
Dikkatli ve vaktinde çalışma
Çok mutlu bir öğrencilik hayatı geçirmiş biri olarak, nadir şehir plancılarından biriyim galiba..kişi eğer uykusuz kalmak istemiyorsa,kalmaz diyebiliriz.1 hazırlık ve 4 yıl lisans hayatım boyunca sadece bir gece planlama atölyesi çalışması için uykusuz kaldığımı söylemeliyim..yeni kazananlara ve okuyanlara tavsiyem, vaktinde yapsınlar herşeyi ve akıllarına gelen şeyleri yapmakta çekinmesinler, unutmamak lazım ki "hiçbirşey" in üzerinden tartışılmaz ve üretim, tasarım gerçekleşmez, yeni fikirler oluşmaz..Şunu da hatırlatmakta fayda var, öğretim görevlilerini göz ardı etmeyin, onlar yıllardır bu işi yapıyor..nerde hata var onu anında görme yetisine sahipler..neyse, her türlü yardım için mailimide kullanarak soru sorabilirsiniz..
Gürol ACAR |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|