|
Yetenek Sınavlarının Kaldırılması
Bu günlerde güzel sanatlara giriş sınavları iç mimari ve grafik için kaldırılacak diye bir söz dolaşıyor.Ben böyle bir şeyi duymadım.Hadi iç mimarlık için olabilir belki ama grafik için böyle bir şeyi düşünemiyorum.İllüstrasyon kim yapacak? internetten mi indirilecek fotograf gibi?Fotograflar da indiriliyor ne olacak diye ama ceza da ödeniyor sonra.Bir zamanlar Sinema tv. giriş için yetenek sınav yapıyordu ne zaman öss ile almaya başladı verim düştü.Egitimciler kan ağlıyor.
Şimdi tekrar yetenek sınavı yapalım diyorlar.Çünkü gelen öğrencide şaşkın.Aynı şey iç mimarlık ve grafik için de söz konusu özellikle grafik.Torpil var diye bunu yapmak istiyorlar ama işin içinde bence çok daha farklı birşeyler var galiba.Ben bu okullara girdiğimde de vardı (yıl 1971) bu söylentiler hala var.Ve ben bunca yıldır torpille giren bir kimseyi görmedim bilmiyorum.Bence o okullar ve öğretim görevlilerine yapılan çok büyük haksızlık.Bir arkadaşım Almnanyada Türkiyeden giden bir ermeniyle tanışmış.Hanım ermeni diye okula ahlınmadığını yanındakilere anlatıyormuş.Arkadaşım çok sinirlenmiş çünkü o yıllarda gene bizim girdiğimiz yıllarda
BİRİNCİ olan arkadaşımız ermeniydi.Onun sevgilisi de Mimar sinan da okuyan başka bir ermeniydi.Arkadaşım bunu söyleyince hem de sen yeteneğin olmadığın için girememişsin diyince hanımın ağzı açık kalmış.Bunca yıl kendini kandırmış.İşte bu okullara giremeyen herkes bu yalanların ardına sığınıyor.Ne yazık ki olan güzel sanatlara oluyor.Nereden nereye geldim çok doluyum da.
Lütfen eğer bu sınavların kaldırılacağını duyduysanız (ve nereden) yazarmısınız çok merak ettim bu kadar insan çalışıyor sınavlar için...Şimdiden teşekkürler....
Laf aramızda torpil arayanlarında nasıl bozum olduğunu ve silahın nasıl geri teptiginide gördüm.
|