Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Lisans Eğitimi

Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Türkiye'de Mimarlık Eğitimi Kaç Yıl Olmalıdır?
Kararı destekliyorum, 5+2 yıl olmalı 156 35,86%
4 yıl, mimarlık eğitimi için yeterli değil 64 14,71%
Verilen eğitim süresi yeterli 21 4,83%
Eğitimin süresi değil niteliği önemli 194 44,60%
Oy verenler: 435. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 27-07-2004, 16:10   #76
Forum Üyesi

Rabia Alga'in Avatar'ı

Rabia Alga is on a distinguished road
Sadece şu anki tartışma için değil ileriye yönelik tüm benzer tartışmalarda Metin Karadağ'ın verdiği bilgi ve linkler iyi birer kaynak olacak.
Rabia Alga offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-07-2004, 16:28   #77
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Metin Karadağ is on a distinguished road
Sessizlik mi?

Sevgili Aktan

Merhaba bende birkaç gündür uzaktaydım.

"Arkitera Forum > Eğitim > Eğitim > Mimarlık Eğitimi Kaç Yıl Olmalıdır?" bölümünde şu an yanıt olarak= 74; hit olarak= 3056 rakamları gözüküyor.

Önemli ya da önemsiz ama mutlaka bir anlamı vardır.

Konu hakkında sürekli bilgi/belge aktarımı ile tartışmayı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.

Bu biraz Karadenuzli Temel (*)fıkrasına benziyor ama yine de susup oturmaktan iyidir diye düşünüyorum.

Hem bu iş "Katolik Nikahı"(**) değil ya; şimdi sözü olmayan sonradan bir bilgiye ulaşabilir ya da aklına bir fikir gelir ve bu forum alanında paylaşıma sunabilir.

Yani şuan forumda ses veren az diye endişelenmeye gerek yok.

Bence tabii ki devam

(*)
Gümrüğe elinde koca bir valizle gelen Karadenuzli Temel'e görevli sorar:
-"Valizinizde ne var?"
-"Tavuk yemi" der Temel.
Bu yanıttan görevli tatmin olmaz ve valizi açtırır.
Valiz silme kol saati doludur. Bir yandan saatler yerlere dökülmektedir.
-"Hani tavuk yemi vardı, ya bunlar ne?"
-Temel: "Valla tokeceğum tavuklarun onüne ister yesunler ister yemesunler..."

(**)
Katolik nikahı sırasında orada bulunanlara:
"Bu evlilik hakkında sözü olan ya şimdi konuşsun ya da ebediyete kadar sussun..." denirmiş ya?...

Alıntı:
Orijinal metin aacar tarafından gönderilmiş
Birkac gündür uzak kaldim. Sayin Karadag`in bizi yönlendirdigi dokumanlar hem Türkiye ölceginde hem de uluslararasi olceginde iyi birer temel olusturuyor bu forum icin bana kalirsa.

Ama nedense forumdan pek bir ses gelmiyor.

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 27-07-2004 16:42 Nedeni: imla...
Metin Karadağ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-07-2004, 15:56   #78
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Hiçde sessiz değil...

Sevgili Aktan Acar

Bence çok sesli bir ortam

Herkes kendi içinden ya da kendi aralarında konuştuğu için sende katılım açısından "sessiz" bir etki bırakmış olabilir.

Geçen gün bizzat şahit oldum; beni tanımayan bir grupta harıl harıl buradaki konuları örnekleriyle birlikte tartışıyorlardı.

"Hımmm güzeeelll.." deyip sesizce oradan uzaklaştım.

Belki bilirsin, aşağıda yer alan UIA2002BERLIN icin hazırlanan KARŞILAŞTIRMALI UIA ve ACE BEYAZ KİTAP METİNLERİ (aşağıdaki adreste word doc olarak var)

http://www.mimarlarodasi.org.tr/AD/u...IABeyaz_TR.doc

Yakında çıkacak olan "Beyaz Kitap-2"nin bir ön adımıydı...

(Beyaz Kitap 2' özeti anlamında manifestosunu "ACE 21 x 21" başlığı ile az önce foruma ilettim)

Burada ele aldığımız TÜM konulara temas eden önemli ipuçları var.

------------------------

Alıntı:
Orijinal metin Metin Karadağ tarafından gönderilmiş
TEPE NOTU:

Burası için uzun bir yazı olması nedeniyle devamı:...

http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...tail&RecID=141

-------------------------------------------------------

Mimarlık & Yaşam Kalitesi

AVRUPA MİMARLAR KONSEYİ

Avrupa Mimarlar Konseyi’nden

21. Yüzyıl için

21 Önemli Mesaj

Mayıs 2004

Avrupa Mimarlar Konseyi (Architects’ Council of Europe-ACE), merkezi Brüksel’de bulunan ve bu broşürün yayımlandığı tarih itibariyle Avrupa Birliği’ne üye 25 ülkeden tümünün, aday ülkelerin çoğunun ve ayrıca İsviçre ile Norveç’in de aralarında bulunduğu ülkeleri temsil eden ulusal kayıt ve mimarlık meslek örgütlerini üye olarak kabul eden bir örgüttür. Bu bağlamda örgüt, yaklaşık 450.000 Avrupalı mimarı temsil etmektedir. ACE, 1990 yılında kurulmuştur ve temel görevi, mimarlık, mimarlık uygulaması, mimarlık politikası ve yapılı çevre üzerinde doğrudan etkisi olan AB Politikası alanlarındaki gelişmeleri izlemek ve bu alanlarda etkin rol üstlenmektir.

Daha ayrıntılı bilgi için:

www.ace-cae.org

İletişim:

Alain Sagne, Genel Sekreter, Avrupa Mimarlar Konseyi

Architects’ Council of Europe-Conseil des Architectes d’Europe

Rue Paul Emile Janson 29

B-1050 Brussels

Belgium

Tel: +32 2 543 1140

Faks: +32 2 543 1141

E-mail: info@ace-cae.org

1. Avrupa’da mimarlık mesleği, dünya üzerinde rekabet gücü en üst düzeydeki bilgiye dayalı ekonomiye ulaşmak yolunda Lizbon Gündemi’nde belirtilen hedeflerin gerçekleştirilmesine kendini adamıştır. Bu yolda, yaşam çevrelerinde etkin sürdürülebilirliğin sağlanması için gerekli bütüncül ve bütünleşmiş politikaların kabul edilerek uygulanması şarttır.

2. İnşaat sektörü, AB ekonomisinin refahı ve toplum üzerindeki önemli etkisi göz önünde bulundurulduğunda, tüm yönleriyle AB politikalarında yüksek önceliği hak etmektedir. Özellikle, toplumun gelişmekte olan taleplerine yeterince cevap vermek ve bu suretle sektörün hem AB düzeyinde hem de küresel düzeyde gelecekteki rekabet gücünü garanti altına almak açısından, sektörde yürütülmekte olan araştırma ve geliştirme çalışmalarına daha çok yatırım yapılması gerekmektedir.

3. Tasarım ve inşaat sektörlerinin canlılığı, mimarların geniş bir çoğunluğunun uygulamalarını....

------------------------------------------

DEEP NOTU:

Burası için uzun bir yazı olması nedeniyle devamı:...

http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...tail&RecID=141
----------------

Mimarlar Odası, Avrupa Mimarlar Konseyi(ACE)'nin birkaç yıl önce gözlemci üyesi oldu. O gün bugündür yapılan tüm toplantılar izleniyor ve raporları bekletilmeksizin tüm ilgili mimarlık camiasına dağıtılıyor.

Hatırlarsınız Konsey Raporu olan "Avrupa Mimarlık ve Yarın" ya da daha tanınan adıyla "Beyaz Kitap" da Türkçe olarak yayınlandı. (Daha önce pdf formatıyla iletmiştim)

http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...yfa=AD&Sub=uia

sayfasında listenin en altında yer aldı.

"Beyaz Kitap" yarattığı etki ile UIA2002BERLIN sürecine de önemli bir rehber olarak alındı.

Öyle ki, UIA2002BERLIN hazırlık sürecinde KARŞILAŞTIRMALI UIA ve ACE BEYAZ KİTAP METİNLERİ olarak üzerinde epey çalışıldı.

Bu da Türkçe olarak dağıtıldı.

Yukarıda ilettiğim 21 maddelik;

"Mimarlık & Yaşam Kalitesi AVRUPA MİMARLAR KONSEYİ Avrupa Mimarlar Konseyi’nden 21. Yüzyıl için 21 Önemli Mesaj Mayıs 2004"

başlıklı manifesto "Beyaz Kitap 2"nin sonuç eki.

"Beyaz Kitap 2" de detaylı açıklama, karşılaştırma, gerekçe ve belgeleriyle birlikte kitap olarak yakında çıkacak.

Bilgilerinize,
Eski 30-07-2004, 11:41   #79
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
"Yarının Mimarisi İçin Politikalar..."

Devam demiştik ya...

Adresindeki "KARŞILAŞTIRMALI UIA VE ACE BEYAZ KİTAP METİNLERİ"nin son söz bölümünü aşağıya aynen aktardım.

Çalışmanın bütününde aslında "NASIL BİR MİMARLIK?" sorusuna yanıtlar verilmeye çalışılmış.

Tabii bu sorunun devamı "İÇİNDE BULUNULAN TOPLUMUN TALEP ETTİĞİ MİMARLIK POLİTİKASINA KARŞI SORUMLU VE YETKİN BİR BİÇİMDE YANIT VERMEK ÜRETMEK İÇİN; KİM NASIL HAZIR HALE GELECEKTİR?"

Ya da kısaca "NASIL BİR MİMARLIK EĞİTİMİ?"

Mimarlık ve Eğitim Kurultayı 1 ve 2 sürecinin bütününde bu soru atölye toplantılarında panellerde ve başlıbaşına bir alan oluşturuyordu.

Sorular, sorunlar, çözüm önerileri, uygulama örnekleri, deneyler vb. birbirinden çok farklı açılardan irdelendi ve tartışıldı.

Eğer "NASIL BİR MİMARLIK EĞİTİMİ?" sorusunun yanıtını ölçebilecek bir ÖLÇME BİLGİSİ, ORTAK KURUMSAL BİR YAPI OLARAK ortaya çıksaydı; bu forumdaki soruya gerek kalmayacaktı.

Çünkü saç kesilip gözümüzün önüne gelmiş olacaktı.

Yani olay "üj aşşaa bej yukarı"dan daha da hesaba kitaba uygun hale gelebilecekti.

Neyseki henüz YÜZYILIN başındayız)

"KARŞILAŞTIRMALI UIA VE ACE BEYAZ KİTAP METİNLERİ
...
...
...

8 SON SÖZ

8.1 Yarının Mimarisi İçin Politikalar
Mimarlık ve politika; yapılı çevrede daha iyi yaşamı ikisi birlikte oluşturacaktır.

Yüksek nitelikli bir yapılı çevre için gerekli temel koşullar, mimaride geleceğin sürdürülebilir politikalarının perspektifi ve hedefi olmalıdır:
• Dikkatlice planlanmış, toplum, kültür, kaynaklar ve doğaya saygılı bir yapılı çevre, genel insan haklarından sayılmalıdır.
• Yasal mevzuat, bölgesel ve yerel çevreye özel önem vererek, kentsel tasarım, kamusal mekanlar ve mimaride kaliteyi güvence altına almalıdır.
• Kamu ihale sistemi, kent ve bina ölçeğindeki projeler için tasarımcıların seçiminde, belirleyici temel kriter olarak fiyat ve maliyeti değil, entelektüel düzeyde bir yarışmayı esas almalıdır.
• Eğitim sistemleri, kamuoyunda ve yetkililerde, doğal ve yapılı çevrede kalitenin gözetilmesi konusunda olduğu kadar bölgesel ve yerel kimlik konusunda da duyarlılığı geliştirmelidir.
Bu doğrultuda, ulusal düzeyde Finlandiya gibi bazı ülkelerde ve uluslararası düzeyde ise AB içinde ortak bir Avrupa Birliği Mimarlık Politikasının oluşturulması gibi bazı adımlar atılmış bulunmaktadır.

8.2 Yarının Mimarisi İçin Mimarları Bekleyen Görevler
Mimarlar, yapılı çevre için en geniş kapsamlı meslek servisi verebilecek olanaklara sahiptir.

Mimarlık mesleği karmaşık ve geniş kapsamlıdır. Mimarlık, toplum ve çevreye yönelik çok boyutlu sorumluluklar duyarak hizmet sunar. Mimarlar, ekonomik nedenlere dayalı ihtiyaçları, ekolojik önlemleri, bölgesel koşulları, toplumsal ve kamusal içeriği, ayrıca kültürel değerleri ve yapı sektöründe çalışan diğer disiplinlerin katkılarını, ürünlerinde bütünleştirecek uzmanlar olarak eğitilmektedirler.

Mimarlar, kamuya, işverenlere, politikacılara, kullanıcılara, kent halkına, bütün vatandaşlara, nitelikli bir yapılı çevre konusundaki hakları savunarak hizmet sunarlar. Mimarlar, barınaksızlar için de bilgilerini kullanmak ve yardımcı olmak sorumluluğunu duymaktadırlar. Mimarlar, kamusal projeler için açılmış fikir yarışmalarına, en özgül çözümler getirebilecek önerilerini sunmaya gönüllüdür.

Mimarlık mesleği, bugünün mimarlığını yarının kültürel mirası yapmayı amaçlayan sürdürülebilir bir mimarlık politikasının geliştirilmesi konusunda kendini politik olarak sorumlu görmekte ve işbirliği önermektedir.

8.3 Mimarlık: dün, bugün ve yarın

Dünya sosyal ve kültürel değerlerde kaymaların, ekonomide yeniden yapılanmanın ve çok büyük çevre sorunlarının görüldüğü bir dönemi yaşıyor. Mimarlık bu gün de, her zaman olduğu gibi gerçek bir güce sahip olmayı sürdürüyor: insanları birleştiren ya da ayıran, insanları buluşmaya çağıran ya da dışlayıcı karşılaşmalara sürükleyen, bir yandan yerel davranmayı teşvik ederken öte yandan küresel düşünmeyi destekleyen, bir yere ait olma ve bölgesel ve kültürel kimlik duygusunu yaratan ve besleyen bir güç.

Geçmişimizin en iyi örneklerine eş bir çağdaş çevre yaratma işine girişme kararını almak bizim elimizde. Böyle bir çevre, belirli bir bedel ödemeden elde edilemez ama ödenecek en büyük bedel bir tavır değişikliği olacaktır, zira bu sayfalarda ortaya konan önerilerin bir çoğunu, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle, ihmal edilebilir maliyetlerle uygulamak mümkündür.

Böyle bir çevre bu günden yarına da elde edilemez, ancak gene bu sayfalarda ortaya konan önerilerin uygulanmasına ilişkin adımların atılmasına hemen başlanabilir.

Mimarlık mesleği; UNESCO/UIA Mimarlık Eğitimi Şartından, UIA Mesleği Uygulama Uluslararası Standartları Mutabakat Metinlerinden yararlanılmasını yaygınlaştırarak ve önerilen UNESCO/UIA Mimarlık Eğitimi Geçerlilik Sisteminin uygulanmasını teşvik ederek, geleceğin insan yaşamında geçerli olacak yapı değerlerini gerçekleştirme doğrultusunda araçları geliştirmiştir.

Bu raporda önerilen politika değişikliklerinin vereceği ürün, enerji etkinliği ve sürdürülebilir bir performansla çevremizin korunması olacaktır. Bu politika değişiklikleri, mevcut yapı stokunun özenli bakımı ve onarımına ilişkin işleri teşvik ederek, istihdamı artıracaktır. Yapımda tasarrufu, esnekliği, uzun ömürlülüğü ve işverenin parasının karşılığını en iyi şekilde almasını teşvik ederek ekonomik rekabetçiliği destekleyecektir. Çağdaş ve yaygın bir mimari estetiği kültürel bütünleşme ile ve gerek kentsel gerekse kırsal alanlarda denetimli bir gelişme ile turizmi teşvik edecektir.

Bu Beyaz Kitap, mimarlığın günümüz uygarlığında da geçerli birleştirici rolünü bir kez daha vurgulamaktadır. Karşılıklı anlayış, birbirimizin geleneklerine ve becerilerine saygı yoluyla gelişecektir. Bilginin yaygınlaştırılması, sorumluluk içeren bir diyalogu güçlendirecektir."

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 30-07-2004 11:51 Nedeni: Ek...
Metin Karadağ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-12-2004, 16:11   #80
Arkitera Üyesi

infilak'in Avatar'ı

İstanbul
infilak is on a distinguished road
Mimarlık Eğitimi 8 yıl olacak.

Şu an itibariyle Avrupa Birliği entegrasyon yasaları çerçevesinde meslek yasası taslağındaki mimarlıkla ilgili bölümde önerilen sistem 4+2+2 dir. "Yetkin" mimar olmak için gereken süreç 4 yıl lisans + 2 yıl yüksek lisans + 2 yıl mimarlar odasının belirlediği bürolarda iki yıl staj ya da diğer adıyla meslek içi eğitim. Ayrıca bir sınav yapılsın mı tartışılıyor ama kimin yapacağı ortada olduğu için hava yapılmaması yönünde.

Bu yasa sonucu beklediğim gelişmeler:
Mimarlık okullarına başvuruların yarısından aza inmesi,
Ofislerin yılda ikibin öğrenciyi ofislerinde koyacakları yer bulamaması,
Yeni mezun mimarların maaşlarının ve sosyal haklarının kötüleşmesi,
Avrupa Birliğinde daha kısa sürede yetki veren mimarlık okulları kalmışsa o okullara bir yığılmanın olması,
Geçiş sürecinde 4-5 sene boyunca yeni yetkin mimar çıkmayacağı için aradaki boşluğun uluslarası yöntemlerle çözülmesi.

Temayüllerden ve sivil pratiklerden oluşan bir meslek yasası değil, yukarıdan inme ve tutanın elinde kalan haklar pozisyonlar. Ne güzel değil mi?
infilak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-12-2004, 16:20   #81
omercin
Ziyaretçi

anket kapalı nın anlamı nedir?
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-12-2004, 16:23   #82
omercin
Ziyaretçi

Eğitimin süresi değil niteliği önemli 194 44.60%
Oy verenler: 435. Bu anket kapalıdır
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-12-2004, 16:24   #83
Forum Üyesi

Rabia Alga'in Avatar'ı

Rabia Alga is on a distinguished road

Alıntı:
Orijinal metin omercin tarafından gönderilmiş
Yeni bir anket açtığımızda eskisini kapatıyoruz...
Rabia Alga offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-04-2005, 15:43   #84
Arkitera Üyesi

servet.guldes'in Avatar'ı

Sivas
Öğrenci
servet.guldes is on a distinguished road
Bence eğitimin süresi öğrenci ilk tasarımı gerçekleştirdiği zaman bitmeli..yani önce elle tutulur ürünü görülmeli
Eski 16-04-2005, 16:21   #85
H.Y
Arkitera Üyesi

H.Y'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
H.Y is on a distinguished road
hayıııııır!

"mimarlık eğitimi kaç yıl olmalıdır? " sorusu sorulmadan önce bence "MİMARLIK EĞİTİMİ NASIL OLMALIDIR?" sorusu sorulmalı ve tartışılmalıdır.kriterler belirlendikten sonra ancak süresi tespit edilebilir.eksik ve bazen yanlış bir eğitimle ömür boyu istenilen çıtaya ulaşılabilir mi!!!!????

iyi çalışmalar.....
Eski 17-04-2005, 18:04   #86
Arkitera Üyesi

Türkiye dışı
Öğrenci
dincer is on a distinguished road
Ya yurt dışında mimarlık eğitimi yalnızca 3 yıl neden bunu 5 yıla falan çıkartmaya çalışıyorlar anlamıyorum... Yurtdışında 3 yıldan sonra lisans derecenizi alıyorsunuz yüksek lisansda 2 sene sürüyor. Yani 5 sene okuduğunuzda yüksek lisansta yapmış oluyorsunuz. bizde ise 4+2 sene mimarlık eğtimi sürüyor. Bilmeyenler öğrensin diye...
dincer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-04-2005, 23:16   #87
Arkitera Üyesi

Türkiye dışı
Mimar
stizzi is on a distinguished road
merhaba
dincer arkadasimiz yurt disinda mimarlik egitiminin 3+2 yil oldugunu yazmis ben ise italyadan bahsetmek istiyorum biraz.ben italya da diploma denkligine basvurdum ve suan universiteye devam ediyorum.burada mimarlik egitimi 5 yil.dincerin dedigi sanirim italya icin bahsedersek 3 yillik egitim mimarlik fakultesinde ic mimarlik,endustri urunleri tasarimi,peyzaj mimarligi ve tekne tasarimi bolumleri icin gecerli olabilir.bu bolumler icin 3 yillik lisans egitimi aliniyor eger bir kisi buradan diplomasini aldiktan sonra mimarlik diplomasi almak istiyorsa bunun uzerine 2 yil daha okuyor.dogrudan mimarlik egitimine baslayan kisi ise 5 yil okuyor yani 3 yilda mimarlik diplomasi verilmiyor.benim devam ettigim universite avrupadaki avrupa diplomasi veren 8 universiteden biri bu yuzden programinda degisiklige baslamis.ama bundan onceki mimarlik egitim programini inceledigimde bizden farkli olarak sadece 5. yilda tez yaziliyor ya da proje yapiliyor ve mezun olundugunda italyada doktor unvani aliniyor.bizdeki durum sadece 4 yila birde diploma projesi sigdirilmis olmasi.
bunun disinda ben msu mezunuyum ve diploma denkligi icin okumam gereken sadece 7 ders var bir de tez hazirlamam gerekiyor ve bu dersleri teknik ve tarih dersleri diye ozetleyebilirim.
netice olarak demek istedigim sudur italya tecrubemi de goz onune alarak ben turkiye de hic de kotu mimarlik egitimi verildigini sanmiyorum.yok ten once turkiyede de mimarlik egitimi 5 yildi ve mezun olundugunde yuksek mimar unvani aliniyordu sanirim yeniden 5 yila cikartilirsa ogrenciler icin surec daha kolaylasacaktir.
herkese sevgiler
stizzi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-04-2005, 01:12   #88
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

orange is on a distinguished road
ingiltere 3+2 ama cok emin olmasam da italya'ya benzer bir sekilde bizde de ilk 3 yil bittiginde ic mimarlik, architectural designer gibi bir unvan aliyorsunuz, mimar olmak icin 5 yil yani Riba 2'yi bitirmek gerekiyor, hatta kendi ofisinizi acmak icin Riba 3 bile almak gerekiyor gibi birsey duymustum ki bu 7 yil filan yapiyor

ama oyle yada boyle mimarlik egitimi turkiye'de de cok bence yil uzerinden bir tartisilarak degerlendirilmemeli. bir mimarlik ogrencisi icin cok onemli olan yillardan cok cevresinde olan bitenler, usta cirak iliskisi kurabilecegi insanlari etrafinda bulmasi bence...
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-04-2005, 08:47   #89
Arkitera Üyesi

Türkiye dışı
Öğrenci
dincer is on a distinguished road
Açıkçası italya hakkında bir bilgim yok. Ama zamanında amerika ve ingilterenin mimarlık fakültelerine göz atmışlığım var ve bu 2 ülkedede 3+2 biçiminde eğitim veriliyor. Hatta Türkiye'den lisans derecenizi alıp yurtdışına gittiğinizde orada 4. seneden başladığınızı duymuştum. Ayrıca cornell üniversitesi ile şu anda okumakta olduğum izmir yüksek teknoloji enstitüsünün programını karşılaştırmıştım. Ve sene içinde yalnızca 1-2 derslerimiz farklılık gösteriyor. Hatta iyte'ninkinin daha iyi olduğunu bile söyleyebilirm.
dincer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-04-2005, 14:41   #90
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

orange is on a distinguished road
peki bu 3 sene turkiyedeki 4 seneye denk filan ise, bu programlarda okudugumuzu turkiye'de hangi kuruma gidip denklik icin basvurmamis filan gerekiyor? boyle birsey gerekiyor mu? bilgisi olan varsa harika olur soylese burda bir
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları