![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık eğitiminde 1.sınıf
mimarlıkta birinci sınıf herşeyin yeni başladığı belki mimarlık için attığımız ilk ciddi adım.burda eğitimin nasıl olması gerektiği bir sorun bence.bazı okullarda birinci sınıfta mimari proje dersleri yok.yöntemler ve yaklaşımlar okullar arasında değişiklik gösteriyor.birinci sınıfı bitirmiş ve iki proje teslim etmiş biri olarak yaptığım işlere ne kadar güveniyorum,hiç birşey bilmeden bir konut projesiyle işe başlamak ne kadar doğruydu,yaptığımız sanal çözümler bizi ne kadar etkileyecek ileride bilmiyorum.sorgulamak istediğim nokta birinci sınıfta nasıl bir sistem uygulanmalı,nerden başlamalı mimarlığa?
konuya diğer okullardan mimarlık öğrencileri ve öğretim görevlileri yazarsa yeni başlayanların güzel fikirler edineceğini düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
tam olarak bu konuyla ilgili bir proje linki paylasmak istedim.
...::: TRAINING TOOLS FOR DEVELOPING DESIGN EDUCATION-DESIGNTRAIN :::...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
sınıfa ilkgeldiğim günü hatırlıyorum ne kadar soğuk ve itici gelmişti hele o tabure varii oturaklar.. mimarlık sanattır ,tasarımdır diyen saygıdeğer hocalarım bir yana rahatsız edici koltuklar, üzerinde "düz" çizgi çizemediğimiz masalar, boğucu ve havalandırılmamış sunum odaları.. bir işe başlamadan önce sevmeli istemeli hele bu mimarlıksa, sanatsa.. ülkemizde mimarlık eğitimine gerçekten değer verilmemekte mühendislik fakültelerinin içine tıkılıp kalmaktayız. bunlar başlı başına bir problemken verilen eğitimde nasıl bir sistem uygulanmasının sorgulanması pek de doğru olmamkta sanırım..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlıkta 1. sınıf bir alışma evresidir. Lisedeki ezberci sistemden tamıtamına zıt olan bir eğitimle karşı karşıya kalmakta ve alışmakta ben dahil herkes zorluk çekmektedir. Öğretmenlerin tutumu nasıl olursa ondan sonrada öyle gideceğine inanan birisiyim.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Private'ın dediği gibi mühendislerin arasına sıkışmış olmama rağmen, 1. sınfta yaşadıklarımı şimdi düşündüğümde (4. sınıfa geçtim) sadece keşke diyebiliyorum.
Ben okulda geçirdiğim 3 yılda şunu gördüm: 1. sınıfta başınızdaki hocanın olaya bakış açısı çok önemli. Bizler birinci sınıfın 2. döneminde Süleymaniyenin 100x140 boyutlarında 1/500 maketini yapmışken 2 hafta boyunca -ki ondan sonra 1 ders üzerinde konuşuldu ve kaldırıldı- bu seneki 1. sınıf öğrencileri, hocalarının da tanıdığı imkan ve bakış açıları ile mimarlıktan uzak olsa da tasarım açısından çok fazla şey yaptılar ve kendilerini oldukça geliştirdiler. Temel tasarım dersi ve mimari proje 1 iç içe geçirilerek her iki konuda da farklı bir bakış açısına sahip olarak geçirdiler ilk 2 dönemlerini. Evet belki benim öğrendiğim kadar mimari detay öğrenmediler, ama benden fazla tasarım kültürü ve anlayışı aldıklarına eminim! Gerçekten bu ciddi bir problem ve bazı düşüncelere takılındığı sürece aşabileceğimizi! zannetmiyorum.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|