öncelikle herkese merhaba

,
Ben şu anda Şehir ve Bölge Planlama eğitimi görmekteyim ve okulumu bitirdikten sonra yurtdışında Mimarlık eğitimi görmek istiyorum. Ancak tahmin edersiniz ki aklımda yığınla soru oluşmuş durumda, bu soruların birkaçının çözümünde sizlerden yardım almak istiyorum.
İlk olarak bu fikrimi paylaştığım insanların bir kısmı dusuncemi onaylamazken bir kısmıda şehircilik eğitimi sonrası alınacak mimarlık eğitiminin uzun yıllara mal olmasına ragmen cok faydalı olacağı görüşündeler ki bende böyle düşünüyorum aslında en önemlisi bunu
istiyorum .
Şu anda kafamdaki en büyük soruyu ise yurtdışında eğitim alabileceğim okullar, bu okulların nitelikleri ve bu okulların kabul edecekleri öğrencilerde aradığı nitelikler oluşturmakta. Benim tercih edeciğim okulun ingilizce eğitim veriyor olması, türkiyedeki okullara tercih edilebilir nitelikte olması ve benden ödiyebileceğim miktarda bir para talep etmesi gerekiyor. Bana bu saydığım koşullar ışığında bir okul yada okul aramam gerektiğini düşündüğünüz bir ülke hakkındaki önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Son olarak aklıma takılan baska bir soru ise burs olanakları ile ilgili, yurtdısında lisans eğitimi icin burs bulmanın lisans üstü eğitimler için bulmaktan daha zor olduğunu duymuştum ancak bildiklerim bununla sınırlı. Okuyacağım okula burslu olarak kabul edilebilmem için ne gibi özelliklere sahip olmam gerekiyor? Şimdiden teşekkur ederim