![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Yaşamınızı Seçiyorsunuz
Sayın Necdet Teymür'e ait aşağıdaki güzel yazıyı üniversite adayı arkadaşlarımla paylaşmak için buraya aktardım. - M.K.
_____ Yaşamınızı seçiyorsunuz Üniversite adayları, hangi bölümü seçerse seçsin o bölüme severek ve gülerek gitmeli. Hiçbir meslek ya da dal, yaşam standardını, başarıyı ve toplumsal statüyü ilelebet garantilemez. Her uğraş, onu seviyorsanız iyidir. Hiçbir üniversiteye girememek, dünyanın sonu demek değildir NECDET TEYMUR(*) Önce bazı noktaların altı çizilmeli: 1) Toplumumuzda, yükseköğrenimi, insanı yüceltecek bir kazançtan çok, her kapıyı açacak ve yaşamı garantiye alacak bir araç, diplomayı da bir 'altın bilezik' olarak görme eğilimi egemen. 2) Toplumun, diplomada odaklaşan yükseköğretim ve eğitime, görünürde verdiği önem ile eğitimli insanlara verdiği değer çoğunlukla uyumsuz. Diplomalı olup da zor geçinen milyonlarca, hiç eğitimi olmadan (doğru ya da yanlış yollardan) 'başarılı' olmuş yüz binlerce insan var. Türkiye'de sorun, ara meslek ve becerilerin eğitiminin yeterince verilememesi ve bunlara, aynı toplumca, hak ettikleri değerin biçilmemesi, 3) Öğrenciler, aileler ve yetkililerin, dile kolay geldiği için tüm bilim, sanat ve meslek alanlarındaki tercihleri 'meslek seçimi' olarak nitelemeleri sonucu, bazı gerçekler yanlış anlaşılmakta. Oysa, 'meslek', 'uğraş', 'bilim', 'dal', 'sanat'... birbirlerinden farklı şeyler. ... Devamı tabii ki var... (*) Prof. Dr. Necdet Teymur (Y. Mimar): Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Bu güzel yazının tamamı bu sayfa için biraz uzun olduğundan devamı aşağıdaki adreste...: http://www.radikal.com.tr/veriler/20...aber_83983.php
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|