![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
iztech
izmir yüksek teknoloji enstitüsünde ilk sene elle çizim gösterilir ikinci sene bilgisayarla çizim gösterilir. üçüncü ve dördüncü sene öğrenci neyle çizim yapacağına kendisi karar verir. Çok mantıklı diğmi?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
cad operatörü değil de mimar olamak istiyorsanız kaleminiz kuvvetli olmak zorunda..
tasarım beyinde başlar, 1 şekilde kalemle kağıda dökülür en azından ana hatları..sonra pc de istediğiniz gibi geliştirirsiniz... Şahsen ben işin ilk eskiz tasarım vs.. aşamasına 3d 1 yazılım kullanaran başlayan 1isini görmedim
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:43 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
belki de ben kağıda ve kaleme aşık olduğum için böyle düşünüyor olabilirim ama yine de beyinde tasarlanan 'şey'lerin en iyi kağıtta piştiği kanısındayım ayrıca bilgisayarda kendini daha etkin ve yetkin gören insanlar olabilir ama düşüncelerin diğer insanlara aktarılması konusundada en özgür ortam kağıt ve kalem bence. fakat tabiki tasarımın ileriki aşamalarında bilgisayarın nimetlerinden yararlanmakta kaçınılmaz bir gereksinim. En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:44 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Sivas
Öğrenci
![]() |
ben de henüz 1. sınıf olmama rağmen nacizane fikrimi söylemek istedim...
bence tasarım aşamasında el çizimi iş görüyor ama teslimlerde veya sunuşlarda bilgisayar desteği çok iyi olur... şu an bizde yasak olmasına rağmen temiz olması için ben 2 teslimimi de bilgisayardan yaptım ...
1907UNIFEB Renk Ayrımı Yapmak Yok... Hepimiz Kediyiz... En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:44 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
![]() |
tasarım
gerçekten hepinize katılıyorum.fakat artık özel tasarım üniversitelerinde el çizim tekniği değil de bilgisayar ağırlıklı çizim programları kullanılıyor ve gerçekten görüyoruz ki el becerisi olmayan sanattan yoksun herkes bu bölümlere koşuyor.çok şükür ki bu becerisi olmayan insanların diger sanat aşığı tasarımcı insanlarla farkı bu üniversiteleri bitirmiş olsalar da iş çalışma hayatında ortaya çıkıyor.ben özel bir üniversitede moda tasarımı bölümünde burslu okumaktayım.el çizimim iyi olsa da sürekli yeniliklere açık olmak zorundayız bu yüzden sizden ricam moda tasarım çizim programları hakkında bilginiz varsa benimle paylaşmanız.şimdiden teşekkür ederim...
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:45 |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Dilinizden utanmayın!!!.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Konu eski ancak güncel, gündeme gelince eski mesajlara da bir göz attım. Sayın Çetin Tüker Hoca'nın mesajı .(02.07.2003/ 23.11) tamamen katılıyorum. Elle çizimin gerekliliğinin yanında düzgün çizebilmek için serbest el çalışmalarına da ağırlık vermek gerekli.
Bilgisayarın gerekliliği de yadsınamaz, Hocamın dediği gibi, klavyemin altında dosya kağıdı etüd ve hemen aklana geleni karalamak için yanında da kurşun kalemim, Selahattin Çakal Hoca'mın öğrettiği gibi ucu bıçakla (kalemtraşla değil) açılmış vaziyette alesta bekliyorlar. El becerisi aynı zamanda detay bilgisini de tetikliyor. İmalatın başında (inşaatta) basitçe bir kağıda işi tarifleme müşteri veya ustaya çizerek anlatma ne kadar keyif vericidir. Bu esnada ki çizginin kalitesini karşınızdakilerin dikkatle takip ettiklerini hissedersiniz. Detay düzgün, çizim anlaşılır ise size olan güvenleri artar, sizinle çalıştıklarından memnun olurlar. "Daha kalem tutmayı bilmiyor, onun kadar ben de çizerim, bir de okulun da okumuş ıııhh, nasıl mimar olmuş, diplomasına bakmak lazım." gibi arkanızdan söylenenleri duyar gibi olduğunuzda, "bilgisayarı şakırttırıyorum ama", diye aklınızdan geçirmeniz kanaatlerini değiştirmez. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|