![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belki de onlardan Arkiteraya katılanlar için büyük seçim değildir... Ya da insanlar bu aralar çok fazla yardımcı olma havası içinde değiller
Ama inanıyorum belli bir süre sonra diğer okullardan arkadaşlarımız da bu konuya yazacaklardır.En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 00:39. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
başka okullardan istedin sen geldim işte
![]() mimar sinan'da okuyorum ben de alttaki linkte yatay geçişle ilgili bilgiler var eğer az dersen de bu bilgilere Mimar Sinan Üniversitesi den istediğin bilgiye ulaşabilirsin http://www.msu.edu.tr/DUY/yatay_gec_kont_2008.doc |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Aslında benim istediğim okuyan öğrencilerin okulları hakkındaki düşünceleri yani İyi olabilir Kötü olabilir sonuçta benim için Türkiye de bir okula geçmek çok iyi olabilir ama orada okuyan öğrenciler okullarını nasıl görüyor? Acaba benim düşündüğüm kadar toz pembe mi yoksa gerçekte Türkiye deki bir üniversiteye geçmek benim için geri dönülmez sonuçlara mı sebep olacak benim aradığım cevap bu Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
açıkcası ben MİMARSİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ'ni kazanmak için çok uğraştım. çünkü gerek iş hayatı gerekse çevre açısından okulum bence bir numara.
![]() yurt dışında bile okulun ismi sayesinde iş bulma olanakların oluyor artı okulun ismini duyunca bile iş verenler daha çok ilgileniyorlar seninle. Böyle bir ilgiyi duyardım doğrudur derdim ama yaşayınca anlıyorsun ki şanslısın. okulumda ilk zamanlar korkmuştum zor demiştim hocalar çok resmi ve uzak demiştim ama sadece ilk zamanlarda olan bir durummuş bu. hocalarla sanki kırk yıllık arkadaş gibi cep telefonunda, msn'de konuşuyor, proje, detaylar hakkında uzun uzun sohbet ediyorsun. tabi bazen konser ya da yemek yeme konusu da olabiliyor herşey çok keyifli ve okuldan çok aile ortamı var diyebilirim sana. her konuda yardımına koşuyorlar ve mezun olduğunda açıkta kalma gibi bir derdin olmuyor çünkü daha öğrenciyken çalışmaya başlıyorsun. mezun olduğunda da sadece devam gibi birşey oluyor kesinlikle MSGSÜ. diyorum |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
ayrıca çizim konusunda MSGSÜ. türkiyedeki tek güzel sanatlar üniversitesidir. Diğer okullarda fakülte olarak eğitim var.
çizim denince akla ilk MSGSÜ. gelir ![]() çok mu övdüm? ama seviyorum okulumu her şeye değer bence |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Valla ne diyeyim şimdi benim içimde geçme isteği daha da büyüdü ama şöyle bir durum var; MSGSÜ ye geçiş kolay değil yani
Peki okulunun sence hiç kötü yanı yok mu ? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
kötü yanı pc eğitimi yok yani isterdim ki bütün dersleri ve proje çizimlerini pc de yapalım
![]() ama ilkel çağ elle yapıyoruz hocalara göre zoru öğrenen kolayı çabuk kapar. tabi eğer özel bilgisayarını evden getirirsen sen orada rahat rahat çizer biz de rapidolarla uğraşırız aktı yeniden çizmek lazım diye okulun en büyük esprisi bir de sana boğazda yemek ısmarlayayım mı? ![]() gelince kesin sen de yaparsın ve umarım kazanırsın sevgiler En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 02:20. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık eğitimi ve gelişimi sadece okulların önem sırasında mıdır yoksa okullar tasarım ilerleyişinde sadece bir araç mıdır..Diğer üniversitelerde okuyan arkadaşlar da bir mimarlık eğitimi görmekte ve gelişimi tamamlamakta.Ama malesef üzülerek söylemekteyim ki hala ama hala ne ülkemizde bir Calatrava ne de bir Brock ...çıkmıyor.....onca güzel eğitimin içinde yanlışlık nerede..Mimarlık sadece tercih edilen bir okul mu yoksa tercih edilen bir gelişim isteği mi...
yaşamak için yaşatmak paylaşmak için kendinle paylaşmayı bileceksin.... ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 02:21. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
tek mimarlık değil diğer bölümlerde de aynı aslında neden sadece bölümlere geçim kaynağı olarak bakılıyor ve neden bu eğitimler sonucunda Türkiye'den de bir Eric Owen Moss çıkmıyor?
tüyap taki konferansına gittim projelerini, ödüllü projelerini, hayatını anlattı ve daha iyi anlamak için de New York'la İstanbul'u kıyasladı. en çok projeleriyle ilgilendim ve gerçekten bizim okullarda bu projelere benzer hatta daha iyileri varken neden seslerini kimse duymuyor? yada onlar mı seslenmiyor? sorun nedir? çok merak ediyorum neden geride bırakıyorlar kendilerini? herşey sadece okulu bitirip iş sahibi olup geçinmek değil kendini kanıtlamak ta lazım. sadece kendin değil ülkenide böylece ön plana çıkarmış ve diğer nesillerede öncülük etmiş olursun. bu sessizlik neden? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bahsedilen konular türkiyedeki mimarlık eğitimin nerelerde olduğuna dair bir açıkla aslında.O kadar üstün projeler olduğunu ben pek sanmıyorum ama inanıyorum ki o kadar güzel projelere imza atabilecek mimar içimizde var.Peki bunlar nerede.Yurtdışı desek her meslek aslında yurt dışında icra ediliyor ülkemizde..bunun nedeni insanın kendisini yurt dışında daha mı iyi gösteriyor olmasu yoksa onların oradaki projelerinden de üstün tasarımlarmı elde etmeleri görülmesi gerek ama ben hiçde öyle sanmıyorum.Mimar Sinan bizim içimizdeydi.Ve ozamanki durumlar inanalım ki şimdikinden daha da kötüydü..O zamanki cami düzenleri ile şimdiki düzenlemerli seçilebilecek kadar belirti içermekte....Neden....
Önemli olan okulmudur yoksa okuldaki eğitimi yoksa öğrencinin kendini nerede olduğunu görmekten çok mezun olduğu zaman ünümü yoksa mimarlığın bir sanat olarak değerlendirilmesinin ardında kendini sanatıyla ve eğitimiyle göstermesimidir...Yurt dışında hangi şirket okuluna bakarak almakta.....Pek sanmıyorum herşey içimizde bitmekte...
|
|
|
#26 |
|
Forum Üyesi
|
belki de mimariler sanatsal olarak düşünülmeden işlevselliği ön planda tasarlanılıyor
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
peki sence ikisi de mimarlığın asıl 3 kaidesi değiller midir...
estetik sağlamlık işlevsellik ....
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
gözden kaçırılan atlanan birşeyler var
onu kastetmeye çalıştım |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Öncelikle bu güzel foruma katkısı olan herkesi selamlayarak ilk mesajıma başlıyorum...
Türkiye'den neden iyi bir tasarımcı veya mimar veya herhangi bir sanat dalında usta çıkaramadığımız konusunda çeşitli düşüncelerim var fakat ilk olarak yatay geçiş konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum.Doğu Akdeniz Üniversitesi Endüstri Ürünleri Taarımı 1. Sınıf öğrencisi oluyorum Eylül ayında.Her ODTÜ İTÜ Boğaziçi kazanamamış insan gibi bende oralarda okumayı isterim.Yatay geçiş şartları şunlardır ODTÜ istiyorsan eğer Kıbrıs ta burslu değilsen bu imkansız çünkü Mimarlık taban puanından yaklaşık 15 puan altını taban olarak belirlemişler yani 325 civarıyla girmiş olman lazım UKÜ ye.İTÜ diyorsan Uluslararası Kıbrıs Uni. İTÜ ile anlaşması varsa yani İTÜ senin uni. tanıyorsa o zaman şansın var işte burdada İngilizce devreye giriyor ama eminim ingilizce sorunun yoktur Kıbrıstaki herkes gibi.Not ortalamaları 3.40 3.50 civarında değişiyor.Her sene açılmama ihtimali var ama genelde yatay geçişe 1-2 kişi hak veriyorlar.Portfolyo konusunda herhangi bir şey duymadım ve mimarlık için portfolyo isteyeceklerini sanmıyorum birde derslerinin uyum sorunu olabilir 1 ders yüzünden bile hakkını kaybedebilirsin.Geçen kişiler var fakat genelde ODTÜ den İTÜ ye gibi.Yani şansımız çok az.Yatay geçiş düşünen onca "yapamamış" kişiye rağmen asla umudumu kaybetmedim.Çok zor ikimiz içinde ama umudunu kaybetme. Türkiye'de neden bir Eric Owen Moss, Tom Dixon, Lovegrove, Starck çıkmıyor? Sanırım sebep Türk olmak veya Türkiye'nin eğitim düzeyi veya ekonomik sorunlar vs. değil.En basit örnek Karim Rashid İranlı ve İran tasarım konusunda gerçekten "yetkin" bir ülke.Türkiye "ucuz alacak kadar zengin" grafik tasarımcıyla ürün tasarımcısını ayırt edemeyen ürün tasarımcısı arama ilanında muhasebe programı bilen eleman arayan bir ülke.Bu ülkede bir kaportacı (kesinlikle amacım küçümsemek değildir) iki araba modifiye edip ben tasarımcıyım diyorken, bilen bilmeyen herkesin "ucuza iş yapmak" adı altında tüm tasarım ve sanat alanlarını katlettiği bir yerde tabiki büyük isim bulmak zordur. Çok yetenekli arkadaşlarımız olduğuna eminim fakat biraz da kendimizi kandırıyoruz.İnternette portfolyoları incelerken gördüğüm şudurki geleceğin sanatçıları kendilerinin bile anlamakta güçlük çekeceğini düşündüğüm çalışmalar sergiliyorlar; üretilmesi imkansız otomobiller, 8 milyon katlı binalar, uzay mekiğine benzeyen süt ambalajları vs. vs. o kadar gaza gelmişiz ki neler yaptığımıza bakmıyoruz.İnsanların büyük fikirleri, çalışmaları ortaya atabilmesi için önce kendilerini kanıtlamış olmaları gerektiğine inanıyorum.vizyonunu genişletmeden kültür sahibi olmadan dünyayı izlemeden büyük olunmaz.Türkiye'de Mimar "MAX ve ACAD bilen eleman" ile eşdeğer tutuluyor.Yani önce ülke olarak kalite anlayışımızın değişmesi lazım.Türkiye'de özellikle Mimarlık ve Güzel Sanatların değişmesi fikrimce benim ve akraanlarımın göremeyeceği bir süreç olacaktır.Umarım tersi olur da yeni nesil Mimar Sinanlar yetişir. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
İkinci paragraftaki dediklerine katılıyorum sevgili kardeşim...
Türkiye'de nasıl önceleri Mimar Sinan varsa bugünlerde de muhakkak Mimar Sinan lar olacağından ben eminim...Çalışmalarında başarılar dilerim...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|