![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ben ingilizce egitim yapan bir okulda içmimari ögrencisiyim...
herneyse durup düsünmeye basladım ben simdiye kadar ne öğrendim ken dime sordum.öss ye hazırlıkta, lisede ezberler nerde simdi diye, hiç.... bugün üniversitedeyim tasarım fikir üretip dünyayayı ve insanları şekilelndirmeye calışıyorum kendi ülkemde kendi dilimde düsününemiyorum. Konuyu açıyim bugün ingilizce sunum yaptım sunumumda sectigim konu Daniel Libeskind ve mimari anlayışı sunum nasıldı ? peki! berbat cok heycanlandım 3. senem olmasına ramen bugüne kadar bircok sunum yapmama ramen hecan iste herneyse konu bu degil zaten konu ben bu sunumu iyi yapamadıgım icin okuldan atılmam (ders alamıcam demek oluyor tek ıng.alıcam) simdi herkoyunun yapdıgı gibi sistemi inceliyorum buzamana kadar okulda aldıgım birincilikler basarılar övgüler hesini bu 5 dk. sunum yok etti artık "0" noktasındayım ve gercekdende hava kadar hafifim simdi size sorucam iki elinizle adınızı yazım hangisiyle düzgün yazıyorsunuz ? size enyakın olanla zile basarken kullandıgınız elinizle adını zı belirgin ve düzgün yazarsınız tabı ki sözün özü biz türkiyede yaşıyoruz ve türk gibi düsünüyoruz birileri gibi kullanılmayan elimizle adımızı yazarsak sonumuz adımızı yazdıgımız kagıtdakı gıbı olucaktır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
benim durumum da seninkiyle aynı
Ben de senin gibi ingilizce eğitim veren bir okulda okuyorum ve bana da bu şekilde bir eğitim sistemi çok saçma geliyor.Sınıfta resmen türk türke ingilizce konuşuyoruz.Hadi B.design,workshop gibi derslerde ne dedikleri anlaşılıyor ama sanat tarihi dersinden hemen hemen hiçbir şey anlamıyorum çünkü hep konuyla ilgili terimler kullanılıyor.Şimdi sana geçen dönemin ilk basic design jürisinde beni içten içe çok sinirlendiren ama tepki veremediğim bir olayı anlatacağım.Jüride sıra bana gelmişti ve ingilizce sunum yapmaya zorlanmıştım.Zaten 18 yaşından sonra topu topu 1 sene ingilizce eğitimi almış biri olarak,çok basit cümlelerle,güç bela bir sunum yaptım ve sunum bittiğinde,jüride bulunanlardan bir tanesi olan Filiz hoca kahkahalarla gülüp bir de üstüne bu sınıf doğru düzgün konuşmayı bile beceremiyo...gibisinden bişeyler söyledi.Bu arada jüri esnasında ziya hoca da bana ingilizce bi laf etti,ben anlamayınca o lafı bidaha tekrarladı ve bidaha tekrarladı.Ve ben yine anlamadım.Bre hoca türkçe konuşsana!Ne dediğini anlasaydık cevap verirdik herhalde dimi ama.Hem biz türküz TÜRK.ve türkçe konuşuruz.elalemin ülkesine yaranıcaz derken kendi benliğimizi ellerimizle yok ediyruz.Kültürümüz yozlaşıyor.(lafım ziya hocaya değil bu arada)Ben ingilizce eğitim alarak,aslında tam anlayacağım bir konunun dörtte birini veya en fazla yarısını anlayabiliyrum.Bizim okuldaki öğrencilerin %90'ı benimle aynı durumda.Geri kalan %10'luk kısmı ise yabancı veya aslında şakır şakır türkçe konuşan ama hocalara yaranmak için midir yoksa hava atmak için midir bilmiyorum,ana dili gibi ingilizce konuşan insanlardır.Biliyor musun,Fransa'da fransızcadan başka bir dille eğitim veren okul yokmuş ve kendi dillerine sahip çıktıkları için kültürel açıdan da dünyada kendilerine bir yer edinmişler.Belki Türkiye sırf ABD'ye yaranmak için böyle bir uygulama yürütüyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|