![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Mimarlık için En Gerekli 2. Yabancı Dil Hangisidir?
Merhaba sorumu zaten başlıkta yazdım
Mimarlık için İngilizceden sonra en gerekli yabancı dil hangisidir sizce? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Akademisyen olacaksanız Almanca, Fransızca ve İtalyanca, kuzeye açılmak istiyorsanız Rusça, güneye açılmak istiyorsanız Arapça, heyecan istiyorsanız İspanyolca ve Çince diyebiliriz.
Şakası bir yana ihtiyacınıza göre değişir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bana aktarılan bir bilgiye dayanarak ingilizceden sonra italyanca ve Rusça'nın çok gerekli olduğunu söyleyebilirim..Çünkü bildiğim kadarıyla yurtdışında en iyi eğitim veren iki ülke İtalya ve Rusya...yanlışım varsa özür dilerim..
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Literatür açısından Almanca derim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Üye
|
Alıntı:
![]() Şaka değil, avrupadaki şirketlerle işbirliği yapan Türk şirketleri varmış. İleride fikrim değşir mi bilmiyorum ama şimdilik öyle bir şirkette çalışma gibi bir hayalim var. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben ingilizce ilk sirada oldugunu zaten hepimiz biliyoruz, ikinci dil olarak be mesela ispanyolca sececegim cünkü dünyanin ikinci en fazla konusulan yabanci dili olcakmis deniliyor
Zaten almanyacayida ana dilim gibi biliyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
İspanyolca zaten halihazırda dünyanın en çok konuşulan ikinci dili.Fakat geçerliliği nedir ne değildir tartışılır.Yalnız Amerika'da İspanyolca'nın korkunç geçerliliği tartışılmaz.İnsanların büyük bir çoğunluğu İngilizce nin yanında İspanyolca da biliyorlar..
Fakat sayın forum yöneticimizinde söylediği gibi bencede literatür açısından Almanca tartışma kaldırmaz bir üstünlükte sanırım... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
italyanca deniyor , kulagımda kalmış öyle..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
bence kesinlikle italyanca...................
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
ben de italyanca ve ispanyolca arasinda gidip geldim ama sonunda italyancaya karar verdim.ozellikle mimarlik tarihi derslerinde faydali oldu
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rusya ile iş yapan şirketlerin herhangi birinde çalışacaksanız kesinlikle Rusça...Aslında en doğru açıklamayı ilk mesajıyla Ömer Yılmaz vermiş zaten.. ihtiyaca göre değişir.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rusça çince japonca öncelikli eğerki farklı bir mimariyi arıyorsanız. Yoksa bu belirtilen avrupa dillerinin kaynakları türkçeye çevrilmeye başlandı gidiyor.Amaç toplum içinde bulunmayı ortaya çıkarmak ufku açmak bir yerde dil bence bunun için lazım.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|