![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Güzel Sanatlar
ben şu an ir üniversite eğitim görüyorum bölümümü babamın zoruyla seçtim ve iç mimar/tasarım bunları okumak istedim hep.bu alanlarla ilgilide herhangi bir eğitim almadım.Yarın össye başvurucam babamdan gizli olarak bana güzel sanatlara giriş için neler gerekli yetenek sınavlarında ne isteniyor ya da hangi alandan kaç puan yapmam gerekiyor basit bir şekilde anlatabilirseniz çok minnettar olacağım...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
meraba.güzel sanatlara basvurabilmek için öss den herhangi bi puan türünden barajı gecmen yeterli sanırım ama üniversiteden üniversiteye degişiyor tabikii.bazıları 200 puan istiyor.bunları arastırman lazımm.ayrıca bende hazırlanıyorum yetenek sınavlarına ve egitim alman gerekiyor seninde.ciziminin cok iyi olması gerekiyor.daha önce de egitim almamıssın sanırımm.bu aslında cok zorlu bir yol.gercektende kolay degil.ve sen sanırım zaten bi ünide egitim görüyorsun.bu da senin güzel sanatlara hazırlanmanı zorlastıracakk.bence iyi bir arastırma yap.ve iyi bir hocadan kurs al.sana bol şanslar.
merak ettigin seyler olursa bana ulasabilirsinn yardımcı olurumm ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
http://forum.arkitera.com/showthread...9866#post69866
Cevabını vermiştim ama bir de buraya ekleyeyim bari güzel sanatlar sınavına girmek için ; öncelikle ÖSS den ; 160-185 puan almak gerekiyor..Ancak bazı üniversiteler 190-200-220 puan da isteyebiliyor.Mesela geçen sene 9 Eylül 160 , Akd 'de 185 istemişti.. Yetenek sınavında da ; (GEÇEN SENE SINAVA GİRMEDİM BİLDİĞİM KADARI İLE YAZIYORUM.) önce canlı model çizim isteniyor..Sonrada 2.aşamada imgesel - perspektif çalışması isteniyor.Bazı üniversiteler de mülakat ile son aşama tamamlanıyor.. Umarım yardımcı olabilmişimdir |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
güzel sanatlara hazırlık
Selam, güzel sanatlarla ilgili düzenlemeler sürekli olarak değişiyor. Ben Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. İç Mimarlık bölümündeyim. Benim zamanımda da ünv. sınavından sadece barajı almak yetiyordu. Ama bunun dışında 5 kademeli bir sınava tabi tutulduk. Bunun ilk aşaması bir çeşit IQ testi idi. Sonrasında ise çizim sınavlarına katıldık. Fakat şu anda bu kadar kapsamlı bir sınav sistemi uygulanmıyor. Ayrıca bu seneden itibaren içmimarlık bölümüne sadece ünv. sınav sonucuyla öğrenci alınacağını açıkladılar fakat uygulamaya konulmadı. Seneye nasıl olur belli değil ama yine de pek çok üniversitede öğrenci alımları öss de baraj+çizim sınavı şeklinde gerçekleşiyor. Şimdiden sana bol şanslar...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Acaba kaç yılında girdiniz sınava? IQ testi'ni ben hiç duymamıştım olduğunu ? Akdeniz 'e girmeyi düşünüyorum ben geçen sene IQ testi yapılmamıştı ? İnşallah bu sene de yapılmaz ama yazdığınız gibi kapsamlı sınav sistemi uygulanmıyormus ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
güzel sanatlara giriş
Selam, ben 2003 girişliyim, şu anda son senem. Bizim okulda 5 bölüm var ve bunlar için ayrı ayrı kayıt yaptırıyorsun. Yani başta bir genel eleme sınavı yapıyorlar (çizim) sonrada istediğin bölüm için ayrıca sınava giriyorsun.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Sağol..Sınav şeklini biliyordum zaten ..Demek 4 yıl önce yapmışlar IQ testini...
Bakalım inşallah gireceğim bu sene.. Bu arada aşağıdaki soru hakkında bilgi verebilirmisin biraz acaba ? http://forum.arkitera.com/showthread...9866#post69866 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
yardım isteyen..
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi resim bölümü son sınıf öğrencisiyim.. güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan arkadaşlara yardımcı olabilirim
bbulad@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar merhaba.. Peki Antalya 'da bu sınavlara hazrlanmak için ders veren bir yer biliyormusunuz? Akdeniz üni.'de özel ders veren hocalar var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Antalyada özel ders verenler varmış. Ama bana ordan öğrenciler gelip, bize bunları ögretmediler diyorlar. Sanırım burada ki sınav sistemini bilmiyorlar, yada neler istendigini...Ama isterseniz sizin için öğrenebilirim.Bana göre çok geç kaldınız. Yeditepe sınavı8 agustosta başlıyor. Arkası çorap sökügü gibi gelir artık.
Yıldız teknik üniversitesi GSF 230 puanla İletişim ve tasarım 240 puanla alıyor. en yüksek puanı isteyen okul.İki yıldır böyle yapıyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|