![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Neufert’i Projelerinizde Kullanıyor musunuz? | |||
| Evet |
|
22 | 73,33% |
| Hayır |
|
8 | 26,67% |
| Oy verenler: 30. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Neufert’i Projelerinizde Kullanıyor musunuz?
Cevabınız hayır ise hangi kaynak/lardan faydalandığınızı açıklar mısınız?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ben Amerikan Institude Standarts ile Neufert'in ortalamasını alıyorum.Normal insan ortaya çıkıyor.
.Neufert'in ergonomik değerleri 1.60 boyundaki insanlara göre hazırlanmış gibi.Bence 2. Dünya savaşı sonrası oluşmuş ve o günün insanlarının standartlarını temsil eden bu kitap artık üniversitelerde öğrencilere önerilmemeli. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Elimde metre oturup kalkıp eğilip ölçerim
.Neufert yenilenmiyor mu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Neufert belli araliklarla yenileniyor, cünkü mimarlika ilgili DIN normlarinin özeti olan bir kitaptir.
Projelerimde belli ölcüler icin basvurdugum kaynak genelde Neufert' tir, ama bazi deneme yanilma yöntemleri isimi bir yere kadar götürür. (isiklandirma ile ilgili mesela) Ama mesela Afrika' da bir ev yapilacaksa Neufert' ten ziyade Afrika ile ilgili ev tipolojilerini arastirmaya baslarim herseyden önce. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Internet çıktı çıkalı Nerufert'e bakmaz oldum ama satın almak için ne kadar zor para biriktirdiğimi de unutamam öğrenciyken. Onun yeri ayrı.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Neufert bu konuda bir baş yapıt tabi ama ben okuldayken mekan bilgisi hocamın verdiği dökümanlardan da çok şey öğrendim...
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Doğru çözümlere ulaşmayı hızlandırması açısından Neufert büyük bir yardımcı.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kilometre taşı...
Neyini inkar edip yok sayabilirim ki, Neufert benim için bir "Kilometre Taşı..."
"Kendi şahsına münhasır bir zat" gibi kendi şahsına münhasır bir Mimarlığın 8'inci harikası... ) Kitabın taşıdığı (DIN Normu) formatı, "farklı katsayılar girerek kendi formatınıza uygun biçimde yeniden üretebilirsiniz." Neden derseniz, "kendi alanında bir ilk" olması nedeniyle bu alanda üretilecek bir başka kitap (sonraki olması nedeniyle) ister istemez, gizli ya da açık olarak onu taklit edecektir. Artık "bide"nin kullanılıp kullanılmadığı üzerinden değil. Kitabın bütünlüğü/temel mantığı üzerinden konuşuyorum. En fazla ne yapılabilir? Neufert'teki (DIN Normu'nun) "60"ın katlarını; "58"in ya da "63"ün katları olarak değiştirebilirsiniz... Başka?... ... Bu konuyu sevdim... Çünkü tam da bu konuda, 32 yıl önce bina bilgisi dersinde çıkan bir tartışmayı aklıma getirdi. ... Devşirmecilik ve: Anadol-Toros-Murat-Serçe-Şahin-Doğan-Bora... ...
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlığın "m"sini bilmeyen 1.sınıf öğrenciler için müthiş yardımcı ve zemin hazırlayıcı bir kitap....Bu gerçeği göz ardı edip kendimize "yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor" dedirtmesek çok iyi olurzannımca
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|