![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Kendimi Güncelleştirmek İstiyorum
Herkese merhaba;
Başka bir okulda okusaydım, okulum belki de bitmişti ve şimdi mimar sıfatıyla yaşıyor olacaktım. şuan bir büroda çalışıyorum geçen yaz da başka bir restorasyon projesinde çalıştım.eksiklerim durmadan yüzüme bir tokat gibi çarpıyor. bir proyenin başlangıçtan bitimine kadar geçirdiği bürokratik işlemleri, prosüdürü hiç bilmiyorum. iki yazdır az buçuk öğrendim ama yeterli değil. korkuç bir malzeme eksikliğim var. çünkü okulda yığma ve betonarme sistem dışında hiçbir yeni yapı ve detaylandırma malzemesi kullanarak proje yapmıyoruz.aslında taşıyı dışında malzemeyi es geçiyoruz. okuldaki eğitim geleneksel müfredatını sürdürüyor.(sistemini değil.)malzeme ve detaylandırma bilmedikçe de tasarımlarımın kısır kaldığını düşünüyorum.lütfen bu problemlerin çözümü için bir yol gösterir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
okumalıyız...
Aslında şikayet ettiğin şeyler hepimizin okul sonrası karşılaştığı veya karşılaşacağı seyler.Bu kadar panik olmamalısın diye düşünüyorum.Malzeme ve detay konusunda ise tek önerim 2-3 dergiye abone olup, teknolojiyi ve olan biteni yakından takip etmendir.Bunun yanı sıra Mimarlar Odası ' nın malzeme tanıtım seminerleri vb. gibi etkinlikleri de öneririm.Ne diyeyim,mimarlık dipsiz kuyu gibi,düş düş bitmez...
Başarılar...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|