![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Cahil çok bence, cehalet diplomayla yok olmuyor ki..
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
AFYON -AK-HİSAR BURADA Peki A.Y.Kurulu Nerede?
Afyon Karahisar Kalesi AK PARTİ dönemi diyemi acaba AK YAPILDI? SIRADAN VATANDAŞLARA tescilli binaların restorasyonunda kök söktüren anıtlar kurulunun AFYON şubesi kapalı mı? Göz göre göre böyle bir katliam yapılır mı? Sivil toplum kuruluşları yok mu AFYON da ... Mimarlar Mühendisler Odaları ne iş yapıyor orada..Sadece Proje mi vizeliyorlar acaba... Yazık ülkeme çok yazık....
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
zamanla kararacak diye öyle yapmışlardır..
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Bu uygulamaya Afyonkarahisarlıların tepkisi ne olmuş çok merak ediyorum.
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
226 metre yükseklik 550 basamak
226 metre yüksekliğinde olan ve 550 basamağı bulunan
tarihi Afyonkarahisar Kalesi'ne çıkmak yorucu ve zahmetli olsa gerek. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Surlar için geliyorlar
Binlerce yıllık tarihe sahip olan Afyonkarahisar Kalesi’nin çıkış merdivenlerinin bulunduğu yere yapılan dinlenme yerlerindeki taşların incelenmesi için Eskişehir’den yetkililer ilimize gelecek.
Vali Dilek’in rahatsız olduğu taşların Afyonkarahisar Kalesi’nin tarihine en uygun hale getirilmesi amacı ile çalışmalar yapılacak. Cumartesi günü ilimize gelmesi beklenen röleve heyeti buradaki incelemelirini tamamladıktan sonra gerekli çalışmanın yapılması planlanıyor. Haber kaynağı:http://www.afyonkarahisar.com.tr/hab...eliyorlar#here |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
umarım iyileştirirler biraz olsun göze batması engellenir belki de. kalenin halinden "sultan hanı"na yorum gelmedi bence o da az vahim bi durum değil. hiç bir yerinde bir tek tuğlası olmayan yapıyı gidip niye tuğlayla onarırlar anlamak mümkün değil.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
farklı malzeme uygulaması yapmak istemişlerdir belki de
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
benim canım da neler istiyor ama yapmıyorum
ne yazıkki öyle ama vali, belediye başkanı ya da kontrol amiri ne yapmak "istiyorsa" öyle yapılıyor! |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili forum katilimcilari:
Hepinizin iyi niyetli olarak ve tarihi kulturel mirasimiza sahip cikmak adina burada birtakim dusunceleri dile getirdiginize inaniyorum. Ancak burada fikir beyan eden arkadaslar cok ciddi de bir ozensizligin icine girip belkide ulkemizde sanata,sanatciya,restorasyonlara en fazla emek harcamis bir valinin calismalarini `KARA` lamak gibi bir gaflete dusmus durumdasiniz. Afyonkarahisar Valiligi sitesinden resimleri alirken birazda ezbercilik yapmayip siteyi inceleseydiniz orada yapilanlari gormek lutfunda bulunsa idiniz, o kadar yapilmis islerin icinde bu restorasyonu yapan veya yaptiran ekibin su anda bu topraklarda yasamadigini ve bu emek harcayan insanlar tarafindan birakin bu isin yapilmasini, duzeltilmesi icin ne kadar caba sarfedildigini gorurdunuz. Ben buradan bir hakki teslim etmek ve sizleride bilgilendirmek istiyorum. Bugune kadar Afyonkarahisar iline ismini de kazandiran ve kulturel mirasin korunmasi adina vali Muzaffer Dilek kadar zaman ve emek harcayan bir baska valisi olmamistir. Isimlerini sanki bu isin yapilmasina on ayak olmuslar gibi teshir edilen Mimar Turan Ertugrul ve arkadaslari kadar bu ise emek ve zaman harcayan baska teknik elemanlarda olmamistir. Dolayisiyla www.afyonkarahisar.gov.tr isimli siteyi birde bu gozle ziyaret etmenizi temenni ediyorum. Saygilarimla AFYONKARAHİSAR KALESİ ONARIMI Afyonkarahisar Kalesinde surlarda tehlike arz eden kısımlarda sağlamlaştırma çalışmaları 2002 yılında İl Özel İdaresi kaynakları ile Müze Müdürlüğünden bir Başkan, Konya Röleve Anıtlar Müdürlüğünden bir teknik üye, Bayındırlık Müdürlüğünden bir teknik üye, Kültür Müdürlüğünden bir üye, İl Özel İdare Müdürlüğünden bir Muhasip üyeden oluşan Emanet Komisyonu marifeti ile Taşaron bir Firmaya yaptırılmıştır. Kale Merdivenlerinin yenilenme işi ise 2005 yılı içerisinde Eskişehir Koruma Kurulunun 23.10.2004 tarih 90 sayılı 11.02.2005 tarih 233 sayılı kararları doğrultusunda İl Özel İdare kaynakları ile Afyonkarahisar Valiliği bünyesinde 2003 yılında kurulan Restorasyon Proje Bürosu elemanları kontrollüğünde yaptırılmış olup ilgili Koruma Kurulunun 26.08.2006 tarih ve 625 sayılı kararı ile uygun bulunmuştur. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
yeni bir kale manzarası ortaya çıkmış.Vali'nin çalışkan olması çok iyi yalnız yapılan bir işi uzmanlarına yaptırmak lazım.Sadece yapmış olamaktan ziyade doğru yapmak en iyisi... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
![]() |
geçmiş olsun demek kalıyor bize ve insanın gerçekten içi acıyor böyle şeylere.yazık olmuş.keşke olduğu gibi korusalardı da dönüşü olmayan yollara hiç girilmeseydi.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bi arkadaşımız başka bir konu içinde güzel bi detaya değinmiş ve bunu mehmet akifin şiiriyle belirtmiş.buyrun
Yıkmak, yapmak kadar insanlara kıymet mi verir ; Bunu en çulpa herifler de emin ol becerir ; Sade sen gösteriver işte şudur kubbe diye ; İki ırgat ile iner koca Süleymaniye ; Gel bir de yapalım dendimi heyhat o zaman ; Bir SÜLEYMAN lazım yeniden bir de MİMAR SİNAN. M.Akif ERSOY arkadaşa çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Yanlış yanlıştır!
Alıntı:
Keşke herkes sayın vali gibi işin üzerine eğilselerdide bu yanlış restarasyon yapılmasaydı.Eminimki zamanında müdahale yapılıp uyarılsaydı sayın vali bu restarasyonun bu şekilde yapılmasına müsaade etmezdi sanırım. Ayrıca Alıntı:
Sorumlu makam mevki sahipleri iyi şeyler yapınca hoşlanıyor zevk alıyorsa kötü yapılan şeylerdende rahatsız olacaklar tabi. Kasıtlı yapılmış bir iş değil ama kusur var ihmal var. Burada ''Sen beni pohpohla ben seni'' Tarzından şirin gözükecek yazılar yazarsak kendimizi aldatırız. |
||
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Vali'nin parmağı var diye yanlışı söylemeyecek miyiz? Göz yanlışı görüyor işte, arkadaş resimlerini çekmiş, ortada tam bir tahrip örneği, bir Türkiye klasiği var. Her zaman ki gibi tarihle ve mimarlıkla ilgisi olmayan resmi bir makam ve taşeron bir firma var. En büyük korkum Divriği Camii'nin de bu hale gelmesi.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|