![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
ufak bi bilgi buldum Akaretler hakkında:
Sultan Abdulaziz Taşlıkta Aziziye camiinin giderlerini karşılamak üzere bir vakıf kurmuştur. Bu vakfa gelir sağlamak için de gelir getiren anlamında Akaretler yaptırmayı planlamıştır. Bu planı bitirmek ise II.Abdulhamit'e nasip olmuştur. Bu yüzden semtede Akaretler denmiştir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler gün, bu bilgiler daha da açıklayıcı oldu... Phin 'in iki sorusuna daha detaylı olarak düşünülebilecek bir kaç bilgi ilave edebiliyorum ; Yapı kompleksinin fonksiyon dağılımı: * Yaklaşık 130 odalı butik otel konsepti * 84 daireden oluşan 'residence' konsepti ( farklı m2' lerde ) * 30' a yakın doğrudan Süleyman Seba caddesine açılan mağaza ( 2-3 mağaza içeriden otele de açılabiliyor ) * A bloklarındaki ofisler ( yolun sol tarafıda ) * G blokdaki semtin geneline de hizmet eden Otopark kopleksi..( altında Migros bulunan bina ) * Binaların arka bahçelerinden yararlanacak farklı fonksiyonlar İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
Mart 2006' da HurriyetEmlak.com 'da Akaretler sıraevlerine dair yayınlanmış bir haber.... http://www.hurriyetemlak.com/real_es...=34&newsId=226 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
Çalışmalar...tarih: 24.06.2006 Cumartesi |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
Akaretler Sıraevleri restorasyon sonrası fonksiyon dağılımı... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
Akaretler Sıraevleri'nin bünyesinde doğrudan yaya aksına açılan, semt halkına ve ziyaretçilerine hizmet edecek mağazaların plandaki yerleri bodrum, zemin ve birinci katlara dağılmış durumda ve yalnızca 2-3 tanesinin otelden de girişleri bulunuyor.... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
Akaretler Sıraevleri' nde restorasyonuna hazırlanılan bölümlerden görüntüler.. 06.07.2006 Perşembe not: görüntüleri gerçek halleriyle görmeyi arzu ederseniz üzerlerine tık'layınız lütfen... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sevgili asteria ,
görüyorum ki konulara olan güzel katkılarınız tüm hızıyla sürmekte. görseller için teşekkürler ![]()
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba sevgili etic, Hoşgeldiniz ve çok teşekkür ederim..Sizden duymak ayrı bir keyif.. Doğrusu, Akaretler Sıraevleri'nin restorasyon ve renövasyon çalışmalarının nihayet artık tamamlanacağını ve 2007 sonuna yetiştirileceğini öğrenince en çok sevinen ve gurur duyanlardan biri de ben oldum. Ümit ederim ki tüm Beşiktaş sakinleri de biraz sabır ve şantiye ortamına biraz daha tahammül göstermelerinin karşılığını gurur duyacakları bir sokak ve semt olarak göreceklerdir. Kendi adıma, ben konutların bahçelerinde keyifle oturup, küçük salonlarındaki etkinliklere gidebilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.. ..tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
|
asteria merhaba,
akaretler residences hakkında bazı bilgiler almak istiyorum senden, tabii mümkünse. Mesela, çalışmaları yapan firmanın telefonu veya mail adresi var mı sende? CV yollamak istiyorum çünkü.... (Hergün önünden iki,üç defa geçtiğim bu çalışma alanında süren çalışmaları yakından görmek ve uygulama adına yeni şeyler öğrenebilmek için çok büyük heyecan duyuyorum.) Saygılar sezgi11 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba sezgi11, Eğer günde bir kaç defa önünden geçiyorsanız, hiç çekinmeden onların çalışma ofislerine de uğrayabilirsiniz. Çok nazik ve misafirperver yetkililerle karşılaşacaksınız. Sevgili İç Mimar Zeynep Edes'le görüşebilir ve CV ulaştırmanın veya onlarla çalışabilmenin olanaklarını araştırabilirsiniz.. Ben forumda onlara ait telefon bilgileri veya e-mail adresi yayınlamanın doğru bir uygulama olduğunu sanmıyorum... Size yardımcı olabilmemin başka bir başka yolu var mı? ![]() İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 07-08-2006 21:40. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
Ben bu kadar çabuk cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar,
sevgiler... sezgi11 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederim, sezgi11, Bol şans ve başarılar dilerim... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
W İstanbul
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yönetici
|
Akaretler Sıraevler'in açılışıyla ilgili 20 Mart 2008 tarihinde basında yer alan haberlerden bazıları şunlar:
Başbakan Erdoğan; "Tüneller İstanbul trafiğini rahata kavuşturacak" Osmanlı'nın ilk toplu konut projesine lüks merkez Akaretler'e 75 milyon dolarlık yüz Erdoğan'dan Beşiktaşlı Bilgili'ye '1903' jesti |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|