![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ses yalıtımı
tarihi yapılarda restorasyon aşamasında özellikle ahşap yapılarda ses yalıtımı için malzeme varmı ? iki döşeme arası yaklaşık 15 cm yapılan uygulama alttan ve üsten ahşap kaplama tahtası arasına strafor konuluyor . ancak ses için bir eksitme sağlamıyor başka uygulanan malzeme varmı dır ...
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
fikir
merhaba,
bu konuyla ilgili benim sana onerebileceğim fikir , hem ses hemde su izolasyonunu(bir ölçüde) sağlayabilecek olan malzeme mantardır. çünkü malzemenin elastik yapısı ve özelliğinden dolayı parke altına serilen şilte yerine mantar ile yapabileceğinin düşünüyorum. Eğer bununla ilgili firma bilgisi istersen seni yönlendirebilirim.İyi gunler dilerim. Ayrıca parke+mdf+mantar malzemeleri bir arada sunan parkelerde var yanlız bunların m2 maliyetleri 40euro arasında bu pahalı bir çözümmü olur senin için onu bilemiyorum. Efe |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
safranbolu daki konaklar genellikle otel amaçlı kullanıldığından özellikle ses yalıtımı konusunda şikayetler geliyor haklı olarak . firma olarak isim verebilirsewniz sevinirim , uygulamada bir problem çıkmadıksa .. çok zaruri bir ihtiyaç .. ilginiz için de teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
ses
ses sorunu gıcırdama ise kirişler arasındaki ara kirişleri arttırmak gerekiyor.
Katlar arası ses yalıtımı ise, döşeme kaplamasının altında panel malzeme kullanmak gerekebilir, her şekilde yalıtım yapabilmek için düz bir katman olması gerekir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
ses yalıtımı
http://www.izoder.org.tr/detay.php?i...tim&kategori=2 sitesinden gerekli bilgi ve malzeme seçimini yapabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
slm ewet var hemde geleneksel usulde tabiki bu unutulan bir teknik bazı uygulamaları görmüştüm şimdiki sistemler hem masraflı hemde çözümden çok sorun oluyorlar bu malzemeler alarjik veya haşere yuvası ve rutubeti emmediğinden ahşaba zarar veriyor ama basit bir sistem hem ısı hemde ses için idahal birşey. toz kirek ve ahşap kepeği bunları belli ölçülerde kullanırsanız ve hafif nemlendirilip kat arasına serilip kapatıldıklarıda gayet iyi bir sonuç veriyor ama siz genede araştırın isterseniz
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|