![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
Restorasyon alanında çalışmak isteyen işgücü ne anlama geliyor Seda hanım. Tamam restorayon bir gönül işi olabilir ama sadece gönül işi olmasıyla restorasyon yapılabilir mi sizce. Restorasyon alanında çalışmak için birkaç aylık kurslar yeterli olabilir mi? İki yıl olan eğitimin bile yetersiz olduğunu tartışırken bu tip kursları tasvip etmek bu tip kursları düzenlemek son derece zararlı. Restorasyon korumacılık bu kadar ayaklar altına alınmamalı. Mesleğimize sahip çıkalım değerli Restoratörler. Herkesin bir meslek odası varken bizlerin bir odası yok.Restorasyon eğitimi dört sene olmalı ve acilen bir restoratörler odası kurulmalıdır. Bu iş mimarların elinden alınmalıdır. Mimarlar apartman yasınlar, modern binalarla uğraşsınlar. Restorasyon işi RESTORATÖRLERE bırakılsın.Önüne gelen restorasyon işine girerse çok daha vahim görüntüler ortaya çıkacak.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
mesaları detaylı okuyamadım henüz ama sorunuza cevap vereyim, işgücü derken usta ve işçileri kastettim.
Bu seminerlerin bir kısmı onlara veriliyor. . |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bunun yanında italyanca çok kaynak olduğu söyleniyor. Anıtsal yapılar üzerine ağırlıklı çalışanların Osmanlıca da bilmesi gerekiyor. Ama Osmanlıca için hem dil hem de alfabe öğrenmek gerekiyor. Bu da başlıbaşına bir uzmanlık alanı haline geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Birçok alanda artk restorasyon yapabilmek için restorasyon mezunu olma gerekliliği aranıyor. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba ben birşey sormak istiyorum restorasyon tam olarak nedir ? mesela ahşap bir karkas birbinanın restarasyonu nasıl olmalıdır. nelere dikkat edilmeli
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba ben birşey sormak istiyorum restorasyon tam olarak nedir ? mesela ahşap bir karkas birbinanın restarasyonu nasıl olmalıdır. nelere dikkat edilmeli
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlar restorasyonun dışında mı kalsın? Pek iyi bi fikir gibi gelmedi.
Mimarlar yeterli Restorasyon dersini alıyorlar bence. En azından ben Yıldız ve İTÜ'de aldığımı düşünüyorum. Ama bu konuya ilgi duyup kendini geliştirmek başka bi mesele. Hayatımı bu konudan kazanmak istiyorum diyorsanız yüksek yaparsınız. Açıkçası Restorasyon uzmanının 4 sene yetişmesi gerektiği fikrine katılamayacağım. Restorasyonla ilgilenmesi gereken kişi, tıpkı o binanın yaratıcısı gibi, mimardır diye düşünürüm. Ha, bu konuda uzman mimar olması gerekir derseniz o zaman anlayabilirim. Ayrıca restorasyon sadece korumayla ilgili teknik bilgileri içeren bir dal değil ki. Tarih, dil, araştırma teknikleri vb konularda da insanın zaman içerisinde kendini geliştirmesi gerekiyor. Bu ancak temel eğitimi aldıktan sonra insanın kendini geliştirmesiyle olabilecek bi süreç. Ben açıkçası gerçekten mimarlığa vakıf olabilmek için insanın dolu dolu bi süreçten geçtikten sonra belli bir olgunluğa gelmesi gerektiğini düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|