![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kabataş Çeşmesi'nin Rölevesi
ben mimarlık öğrencisiyim kabataş çeşmesinin rölewesi gereki o . galiba anıtlar kurulunda warmış ama tanıdık olmadan wermiolarmış... yazdığınız isimlerden bana yardımcı oalbilecek warsa sewinirim
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kabataş çeşmesi rölövesi
sevgili brs
mimarlık öğrencisi olarak öncelikle röleve değil rölöve olması gerektiğini bilmen gerekir diye düşünüyorum. yalnız bu hatayı yapan çok sayıda mimar adayımız veya mimarlarımız vardır. bu yer ile ilgili rölöveler anıtlarda olsa bile vermezler ancak öğrenci olarak verilen bir ödev için v.s. gibi bir yaklaşım ile gidersen belki yardımcı olurlar. birde bu mekanları yapan mimar veya restoratörleri araştırırsan sana yardımcı olurlar düşüncesindeyim. sana meslek hayatında başarılar kolay gelsin ![]()
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Brs
öğranci arkdaşlarımıza destek olmalıyız yaptıkları kelıme hatalarını daha tatlı dılle gostererek korkutmamlıyız
kabataş çeşmesi rölövesi elimde bulunmamakta olup projesini kısa zamanda çizebilrim.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Okulun Anıtlar Kurulu'na yazacağı bir yazı ile kuruldan rölöveleri almak mümkün.
iyi çalışmalar Barış |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
ne rölewe ne rölöve...doğrusu röleve... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
gene mi başladık rölöve röleve...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
rölöve arkadaslar
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
anket yapalım!..
ben de "rölöve" olarak öğrendim okulda ve öyle de kullanıyorum arkadaşlar ama her zaman da aynı tartışma olmuyor ama ya... kabak tadı veriyor herkes bildiği şekilde kullansın en iyisi.TDK başka diyor mimar hocalar başka, arkitera forumda bir anket yapalım bu konuda anket sonucuna uyalım o zaman... ![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Ben uymam. İTÜ'de hocam rölöve değil röleve diye kızmıştı. TDK da röleve dediğine göre, benim için doğrusu rölevedir. İsteyen rölöve diyebilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|