![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Rölöve için yeni teknikler
Merhaba,
Özellikl cephe rölövesi alırken size kolaylık sağlayacak yeni bir çözümle ilgili sizlerin fikirlerini bekliyoruz. Ürünün ismi Allplan Photo. Aşağıdaki linki tılayarak özelliklerini anlatan filmlere ulaşabilirsiniz. http://www.fga.com.tr/urunler/Allpla...hoto_Demo.html İyi çalışmalar FGA Mimarlık www.fga.com.tr |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
demoyu izledim ancak tatmin olduğumu söyleyemem. tatmin olmadığım nokta da şu:
rölöve alırken ölçümler yapıyoruz ve gördüğümüz şey bir duvarın hiç bir zaman ideal düzlükte olmadığı, ayrıca ona dik gelen duvarın da ideal diklikte olmadığı.. bunları idealmiş gibi çizmek ne kadar doğrudur? bir doğrama ya da bir duvar ne kadar düz olabilir? böyle çizilmiş bir rölövenin geçerliliği nedir? sağlıklı bilgi verebilmekte midir? programla ilgili olarak da şunu sormak istiyorum: acaba ölçülen noktalarla uyum sağlayan bir komut var mıdır bünyesinde? yani koordinat girmemiz mümkün müdür? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
rölöve
Rölöve asla tamamen doğru olamayacak bir fenomendir.
Zamanın, fiziksel gerçeklerin, fizik kurallarının kısaca doğanın yapılarla birlikte herşeyin değişeceği gerçeği ile 2 boyutlu bir düzlemin ifade ettiklerinin doğruluğunu tartışmayı mantıksız kılar. Hiç bir rölöve tamamen doğru kesin veya gerçek değildir. Bir ifadedir. Bu ifadenin gerçekliğini arttıracak bütün yöntemleri saygı ile karşılarım. Bu yönteme gelince akılda şüphe bıraktığı doğru. Fakat çok büyük bütçeli olmayan projeleri kolaylaştıran bu tür yöntemler proje sürecini kolaylaştırır ve doğru sonuç almayı kolaylaştıran bir yöntem olarak yorumlamak istiyorum. Her araç doğru kullanıldığı sürece yararlı olabilir. Bu tür bir programlara daha çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Not: programı denedim, 2 boyutlu bir yüzeyde bu yüzeye ait alanın 1/3 ünün ölçülerini kesin biçimde girerseniz doğruluk oranı oldukça yüksek, fakat aynı yüzeyde olmayan bir ölçüyü bu yöntem ile elde etmeniz mümkün değil dolayısı ile geçerli bir kısıt söz konusu... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan Photo Workshop Duyurusu
Merkese tekrar merhaba,
FGA Mimarlık olarak bu ürünle ilgili sınırlı sayıda lisans ve Y.lisans öğrencisi ile örnek bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu çalışmaya katılan öğrencilere ücretsiz eğitimi verilecek ve ofisimizdeki Allplan Photo yazılımlarını kullanarak kendi okul projelerini üretmeleri istenecektir. Daha sonra bu projeler web sitelerinde yayınlanarak, yazılımın Türkiye' deki restorasyon uygulamalarında ne tür kolaylıklar getirebileceği konusunda bilgiler aktarılacaktır. Bilgi için FGA Mimarlık 0212-2367986 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan Photo'nun yeni versiyonu ile ilgili eğitim filmlerini aşağıdaki linkten ücretsiz indirebilirsiniz.
Tıklayın>> FGA Mimarlık |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Merhaba
Link kırıktı. Belki sayfanızdan linki bulur düzeltirim dedim ama bu linkler çıktı. Deneyip Sketchup ile farklılıklarını bulacaktım. Bir de anıtlar kuruluna verilecek kadar sağlam işler çıkartılır mı ona bakacaktım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Linkler
Merhaba,
Bilgi için teşekkürler. Linkleri düzelttim. Filmler için FGA Mimarlık... - On-Site Photo > Tanıtım Filmleri Demo için FGA Mimarlık... - Demo İstek Formu İyi çalışmalar, |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Merhabalar,
Filmleri izledim. Böyle bir programla benim hedefim fotoğraftan rölöve çıkartmak. Binayı ölçülendirmek ve boyutlandırmak olmasa da bazı alanlarda perspektiften arındırılmış görüntü elde ederek üzerinden çizim yapabilmek. Çıkardığım sonuca göre çalışma birkaç aşama içeriyor. 1. Resmin kalibrasyonu 2. Alan ve yüzeylerin tanımlanması 3. Resmin perspektiften arındırılması Bu aşamalar üzerine birkaç sorum var, 1. Resmi kalibre edebilmek için gereken fotoğraf makinasının ne gibi özellkleri olması gerekiyor. Programla fotğraf makinası uyumu nasıl sağlanıyor? 2. resimde kullanılacak tüm yüzeylerin tanımlanması gerekiyor mu, yoksa örnekteki gibi bir yapının sadece dış hatlarının ve pencere boyutlarının tanımlanması yeterli mi? 3. Resmi 2 boyuta getirirken- perspektiften kurtarırken, filmde bu işlem bayağı hızlı, gerçekte bu kadar hzılı çalışan bilgisayarın ortalama özellikleri neler ? Son sorum da allplan photo, bağımsız çalışan bir program mı, yoksa bir eklenti mi ? şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Yanıtlar satır aralarında... Bu aşamalar üzerine birkaç sorum var, 1. Resmi kalibre edebilmek için gereken fotoğraf makinasının ne gibi özellkleri olması gerekiyor. Programla fotğraf makinası uyumu nasıl sağlanıyor? >Özel bir fotoğraf makinası istenmiyor. Sadece çözünürlüğü olabildiğince yüksek olması avantaj sağlıyor 2. resimde kullanılacak tüm yüzeylerin tanımlanması gerekiyor mu, yoksa örnekteki gibi bir yapının sadece dış hatlarının ve pencere boyutlarının tanımlanması yeterli mi? >Yeterli oluyor. Ama cephe girintili çıkıntılı ise (veya cumbalı) her bölgesi için bu işlemi ayrı ayrı yapıp çizim programında birşeltiriyorsunuzr 3. Resmi 2 boyuta getirirken- perspektiften kurtarırken, filmde bu işlem bayağı hızlı, gerçekte bu kadar hzılı çalışan bilgisayarın ortalama özellikleri neler ? >P4 3.0 civarı bir makinada bu hız sağlanabilir. Ama resmin çözünürlüğü önemli bir faktör. Denemek lazım. Son sorum da allplan photo, bağımsız çalışan bir program mı, yoksa bir eklenti mi ? >Tamamen bağımsız çalışan bir prgram. Allplan ve DWG formatında veri gönderebiliyor. >Burada rölöve çizimlerinde Allplan'in getirdiği bazı avantajlar oluyor. Serbest el ile çizme, üst üste 1 denfazla çizim dosyası ile aynı anda çalışma, gelen resmin ölçekli olarak gelmesi ve rölöve ölçülendirme tekniklerinin (kot ve plan) gibi ama isteyen acad ile de kullanmaya devam edebiliyor. şimdiden teşekkürler [/quote] |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilginç bir proğrammış fga nın eğitim seminerine katılmayı isterim nasıl iletişime geçeceğiz ...
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
allplan photo benzeri proğramlar var mı?
program mantığı laser scanner gibi mi çalışıyor acaba? Cihazının tanıtımında bulunmuştum son derece gelişmiş bir cihaz ancak bazı yapılarda olumsuz sonuçlar verebiliyor.Açıkçası Allplan photonun hassasiyetini merak ediyorum.Hata payı nedir? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
başka hangi programlarda fotoğraf üstüne çizim yapılabiliyor bilgisi olan var mı
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
resmin iki boyut dönüşümü ciddi manada çok hızlı gerçekleşmekte.şahsım olarak 3 tane mac pro qc 2.8gh 'i kordineli kullanmama rağmen izlediğim kadarı ile bunun üstünde bir sistem kullanıldığı aşikar belki de hızlı bir sekronizasyon ile görüntü sunuluyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|