![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahşap hanlar
Geç Osmanlı dönemi ahşap hanlar ile ilgili kaynak ,tez,makale kısaca her türlü envanter il e ilgileniyorum.Bu konu ile ilgili bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ewet birtane var benim bildigim ahşap han benim kasabada mevcut sakaryanın taraklı ilçesinde mevcut eski haliyle bu konuda nasıl yardımcı olurum bilemiyorum biraz daha acarsanız elimden geleni yaparım
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahşap han
Sayın Ural;
Yapmış olduğum akademik çalışmada Amasya ilinde bulunan geç Osmanlı dönemine ait Ahşap bir hanı incelemekteyim. Bu bağlamda karşılaştırmalı çalışma için diğer örneklere ihtiyaç duymaktayım.Yapının fotografı varsa bana gönderebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba buradan resim yükleyemedim mailden yolladım ural
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
osmanli evleri
Geç osmanlı dan kasıt ne.son osmanlılarsa onlar ağaç evler yerine taş beteon ağaç karışımı evler yaptılar.Ayrıca kimler nasıl yapmışlar bulmak zor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
aynı dert:((
ben de bir ahşap han üzerine master yapıyorum ve karşılaştırmalı çalışma için benzer örneklere sahip hanların plan ve resimlerine benim de ihtiyacım var.
ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ya arkadaşlar, hiç ahşap han görmedim. eğer araştırdğınız konuların resimleri varsa, koysanız da görsek. Ayrıca "ağaç ev" tabiri çok hoşuma gitti ama umarım bunu bir mimar kullanmamıştır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
ahşap han
:
arkadaşlar ben de restorasyon yüksek lisans öğrencisiyim geçen yaz bir şirket için erzurumda rölöve restorasyon çalışmaları yaptık. bu çalışmalar arasında erzurum gümrük hanı diye bir han vardı. benimde gördüğüm tek ahşap han örneği ve geç osmanlı dönemine ait. bir külliyenin parçası olarak yapılmış cami hamam ve han olarak. biz bu hanın rölövesini çıkartıp restorasyon projesi hazırladık eğer ilgilenirseniz size resim ve plan şeması gönderebilirim iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
çok sevinirim, merak ettim nasıl olduklarını.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba ahşap han ihtiyacı olan arkadaşlara eğer ilgililerini çekerse aşa yukarı 200 yıllık birhan sakaryanın taraklı ilçesinde son bir örnek kaldı buda ilgisizlikten ve saiplerinin çok olması sebebiyle bir türlü satılıp restorasyon yapılamadığından yıkılıp ok olmadan görebilirler ural
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|