![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Sit alanında ev...
Sizlere danışmak istediğim bir konu var...
Kuzguncuk'ta denize sıfır bir yalı var, tarihi eser değilmiş ama sit alanına giriyormuş. Burada evin içinde tadilat yaptırırken herhangi bir yerden izin, vs almak gerekir mi? Ev sahipleri tarafından bana söylenen, evin dışına dokunulamıyormuş ama evin içine istenen yaptırılabilirmiş. Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim... |
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Bu konuda bilgisi olan yok sanırım
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sırasıyla, bildiğim kadarıyla;
-Öncelikle ilgili belediyesinden "imar durumunu" almak gerekir, -İmar durumunda sizi yönledirecek bilgiler doğrultusunda bir proje çizmelisiniz, -Proje belediye aracılığı ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna gidecektir, -Kurul raportörleri incelemsinden sonra, kurul onayı ile proje kapsamındaki değişiklikleri yapabilirsiniz. -"Tarihi eser" değil demekle ,sanırım yapının "tescilli yapı" olmadığı denmek isteniyor, fakat yapı dış görünüşüde değişiklik yapılamaması kuşkulu. En iyi bilgileri imar durumunu alınca öğrenebilirsiniz. İmar durumu için gerekli olan Tapu/Çap ve bir dilekçedir. İyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler....
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Geç de olsa cevap vermek istedim.
Bildiğim kadarıyla sit alanında her tip müdahele için izin almak gerekir. İç mekanda yapacağınız tadilatın büyüklüğünü bilemiyorum ama Boğaziçi İmar Müdürlüğü sokakta moloz, kamyon ya da yapı malzemesi gördüğü anda hemen yapıya müdahele eder. En sağlıklı bilgiyi BİM den alabilirsiniz. Yeni yapılarda sadece dış cephe değişiklikleri için Kurul izni gerekir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
sit alanında ev
kuzguncukta yalı boğaziçi ön görünüme ait bölge içindedir, ve bu bolgeye boğaziçi imar müdürlüğü bakmaktadır.
içte veya dışta ne yaparsanız bu müdürlüğe mutlaka haber verilmesi gerekir. içteki tadilatlar ile ilgili 8.05 adı verilen bir tadilat ruhsatı alınması gerekir. bunun içim boğaziçi imar md. gitmeniz ve dilekçe vermeniz gerekli, detaylı bilgileri size oradan verirler, ayrıca eğer bina tarihi eserse mutlaka anıtlar kuruluna (sanırım 3. kurul bakar) bina ile ilgili rölövenin verilip tescil edilmesi gerekir. size kolay gelsin... iyi çalışmalar ildem arabacıoğlu tigma mimarlık ltd. şti.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu evin işini ben yapmayacağım, sadece bir tanıdığa yardım amacıyla sormuştum. Başka bilgi ihtiyacım olursa yine sizlere birşekilde ulaşmaya çalışacağım.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
merhaba nasılsımız size bir sorum olcaktı tarihi binaların veya yapıların dış cephelerin fotoğrametrik rölevesini alımını ve çizimini biliyormusunuz.
--------Bu iş için photomodeler proğramını çok kolay olduğunu duydum ve bunun için yapılan işler varmı mesela vakıflar müdürlüğünün camilerin fotogrametrik röleve planlarıbiliyormusunuz acaba beni bilgilendirirmisiniz iyi günlerundefined |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
tam olarak anlayamadım
sorunuzu tam olarak anlayamadım. Biraz açabilir misiniz?
Biz fotogremetrik çalışma yapmıyoruz. Ama bu konuda çalışan bir mimar tanıdığımız var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
fotogrametri
fotogrametri konusunda www.fomgrup.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
iyi çalışmalar ildem arabacıoğlu
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|