![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yorumsuz
İstanbul âşığı Japon Japon Yang, 'İstanbul Dünya Kültür Mirası Listesi'nden çıkarılmasın' diye UNESCO'da yalvardım. Kentteki eksiklikler iki yılda rahatça giderilir' dedi 'Tek muhatap şart' Bir Japon İstanbul'un Dünya Kültür Mirası Listesi'nde kalması için çalışıyor. UNESCO Özel Projeler Direktörü Yang, üç eksik saptamış: Koruma imar planı yok, mevzuat yetersiz ve muhatap kurum sayısı çok. 'Marmaray büyük şans' 10 yılda bitmeyen Tarihi Yarımada Koruma İmar Planı'nı inceleyen Yang şöyle diyor: "İstanbul listede kalsın diye UNESCO yöneticilerine resmen yalvardım. Eksiklikler iki yılda giderilir. Marmaray büyük şans." |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
herşeyde olduğu gibi bu konuda da ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteriyoruz bir yabancı bile bu kadar çaba gösteriyorsa bizim yapmamız gerekenleri düşünemiyorum ancak bizde muhattap çok çünkü amaç yararlı olmak değil başka işlerin peşinde koşmak tabii
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Rant saglamak ugruna neler kaybettigimizi bir farkedebilsek.. Güzel İstanbulumuzun degerini bir yabanci bizden daha iyi biliyor bizim göstermemiz gereken cabayı o gösteriyor.. tarihin en önemli uygarlıklarında önemli bir kent olan İstanbulun bir cok kültürden mimari örnekler bulunuyor .. Koruma ve restorasyon için bürokratik engeller hala kaldırılmıs degil.. İlla bazı seyler kaybedildiginde mi degerini anlayacagız?
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|