![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Forum Üyesi
|
Tekfur Sarayı'nın Gözyaşları
Alıntı:
Yazının devamı... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Blur, seni ne rahatsız etti acaba? Ne yapılmasını isterdin?
Şu anda yapının durumunu bilmiyorum ama 5-6 yıl önce etrafı temizlenmiş, sadece 4 duvar olarak duruyordu. Çok ilginç ve nitelikli tuğla+ taş işçiliği var. Bence tamamlanması ya da kapatılması iyi olmaz. Çevresi düzeltilse bu haliyle çok iyi duruyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Şarapçı yuvası, duvarları umumi tuvalet olarak kullanılıyor, çocuklar içinde futbol oynuyorlar (Bunlarda benim 10 sene önceden hatırladıklarım ama Ayvansaray'dan geçerken bir değişim de görmüyorum doğrusu.) ...
Daha ne olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Kapısına kilit vurulmuş, yalnızlığına terk edilmiş olması bile yetmez mi?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
yok üstüme birşey alınmam
![]() başka bir tartışma konusunda (Galata) aman düzeltelim, temizleyelim, değiştirelim derken, bu yapı için bırakın böyle kalsın demem belki de garip. Ama tuvalet olarak kullanmasınlar, bir bekçi koysunlar (bu da zor değil mi, Müzelerin salonlarına bekçi bulamıyorlar) kapısını da açsınlar, duvarlarına bkım yapsınlar ama Tekfur sarayı böyle kalsın. şimdiki halini bilmiyorum, merak ettim ilk fırsatta gideceğim. Belki de hiç ziyaretçisi olmadığı için bu hale düşmüştür. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım iki hafta önce Tekfur Sarayı'na gittim.
Zar zor Kariye'den anahtarı alıp kapısını actırdık, köşede kalan son tonoz parçası da kopmuş, sütünlar arasına konulan profiller curumus, kısacası cok kotu durumda su anda yapı. Gecen gun Tarkan film serisinin bir bolumunde izledim cok fazla bir degisiklik olmamıs ne anlayısta ne de yapıda. Zeminde seramik parcaları var hala bir ara seramik fabrikası olarak hizmet eden yapıda, en kısa zamanda fotografları yollarım buraya son halini goremeyenler de fikir sahibi olurlar. Saygılar Gökhan ÖNDEM
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Bazı düzenlemeler var galiba
Arkadaşlar aşağıdaki linklerde ilginizi çekeceğini düşündüğüm bazı haberler var bu sarayla ilgili. Gelişmeler benim hoşuma gitti açıkcası.
http://www.ibb.gov.tr/ibbtr/142/1420...cfm?sayfa=6661 http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0...~573108,00.asp |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|