![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Topkapı Sarayı'nda fırtına dehşeti
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
selam...
ben o fırtına ve çeşmenin yıkıldığı dönemde Arkeoloji Müzesi' nde Çinili Köşk' te çalışıyodum.. Hadi tedbirsizliği bir yana bırakalım neyse olan oldu diyelim... Peki fırtınadan sonraki gelişmelere ne demeli? O çeşme neredeyse 3 - 4 hafta kırık bir şekilde öylece olduğu yerde kaldı ve daha sonra da tamamen ortadan kaldırıldı nereye gitti nooldu bilmiyorum. Heykele de müthiş bir koruma tekniği geliştirildi. (Yere yatırılarak bank ve sandalyelerle üzeri kapatılmak suretiyle hala korunuyor.) Keşke önceden tedbir alınmamakla kalsaydı... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Milletimizde tarihi eserlere olan bu kayıtsızlık herhalde bolluktan ileri geliyor. Fazlaca tarihi esere sahibiz, artık değerlerini görmüyoruz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Peki çok basit bir soru soruyorum şimdi:
Ben bir vatandaş olarak, benim tarihi değerlerimi korumadıkları gerekçesiyle o adamları nereye şikayet etmeliyim? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Medya'ya mı?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
İşlem yapılabilecek herhangi bir yer olabilir. Yeter ki, ihmalkarlıklarının uyarısını alsınlar ve bundan sonrası için önlem alınmasını sağlasınlar.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
yönetici
|
Bir avukatla savcılığa başvurup suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım basvuramazsanız hukuki olarak..
Ancak yine de bir bilene danısmak lazım..
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Ne acı değil mi, bir vatandaş olarak haklarımızı bile bilmiyoruz, nerede kaldı onları savunmak...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|