![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Restorasyon projesi denetim raporu
Merhabalar,
İzmir'de eski bir Rum evinin, otele çevrilmesi projesinde yüklenici firmanın denetlenmesi görevinde staj yapıyorum. Anıtlar kurulu bizden, yapılanları anlatan, belli aralıklarda teknik rapor istiyor. Elinde benzer bir rapor olan var mı? Ya da içeriğinde neler olması gerektiği, nasıl olması gerektiğini anlatabilir misiniz?
İTÜ-Mimarlık Öğrencisi =)ce En son architurk tarafından düzenlendi : 04-07-2008 20:04. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Biraz uzman sorusu olmamış mı? Yani forumdan paylaşılacak bir örnek değil bu.
Hani "know how" dediklerinden. Paylaşmak isteyene karışmayız tabii... Ama bu sizin yaptığınız iş ve raporun da altlığını temelini şeklini şemalini sizin oluşturmanız bir yere bakmayı düşünmeden yapmanız gerekir. Benim hür fikrim budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biz de kendimiz yapmayı düşünüyoruz tabiki ama Anıtlar Kurulunun bu konularda ne kadar titiz olduğunu bilirsiniz. Bizce yeterli olan bir şeyde ufacık bir eksik görseler sorun çıkartabilirler. İşimizi şansa bırakmamak için araştırıyoruz. Yani amaç hazıra konmak değil eksikleri tamamlamak =)
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Pekiyi şöyle diyelim. Raporunuzu hazırlayıp sunduktan sonra buray aynen koyunuz. Böylece herkes faydalanır. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sanal ortamda bu konu hakkında bir eksik olduğunu farkettim. Yaptığımız raporu burada sizlerle paylaşarak kapatabilirsem bu açığı ne mutlu bana. Seve seve buraya aynen koyacağım. Teşekkürler
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Asıl benim eleştirim size niye rahatsız etti onun cevabını alalım.
Arkitera Forum'da bir şeyin direkt istenmesini tasvip etmiyoruz. Yani "Alfabe" hakkında örnek istiyorsanız öncelike A,B,C, artık nereye geldiyseniz o kadarını foruma koymalısınız. Bu kadar basit. Forumda bu şekilde "verici" istekleri hemen cevaplamaya, hemen örnekler bulmaya çabalıyoruz. Forumu okursanız örneklere rastlarsınız yine forumu okursanız bu tür direkt isteklere karşı olan tepkimizi de görürdünüz. Forumu okumak gerekli kısaca. Siz forumda direkt rapor kopyası istediniz. Yukarıdaki cümlenizden bu çıkar. Ben de bu doğru değil dedim. Benim rahatım hakkında yorum yapmanız asıl sizin bu konuda rahatsız olduğunuzu - hem de konuyu uzatarak- göstermez mi? Konuyu uzatmak ya da kapatmak sizin elinizde, siz bilirsiniz.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yardım isteğimi geri alıyorum. Konuşma farklı bir boyuta gitmeye başladı çünkü.
Forum yöneticileri başlığı kapatırsa veya kilitlerse sevinirim.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Restorasyon projeleri...
Merhaba diyerek araya başka konu sıkıştıracağım,
Sn. Ayasofya, Assos Vakfı kısa dönemli restorasyon eğitimleri vermeyi planlıyor. Restorasyon ile ilgili projeleri olan arkadaşlar ile işbirliği yapmak istiyoruz. Yardımınız/yardımlarınız bizi sevindirir. Saygılarımla Sevil ARSLAN info@assosvakfi.org sarslan@assosvakfi.org
|
|
|
#9 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
yeni bir konu başlığı altında, bir mesaj yazarak: verilmesi düşünülen eğitimin içeriği ve amacı, istediğiniz işbirliğinin açıklaması ve yardım konusunun ne olduğunu, yani içeriği biraz daha açarak yazar mısınız lütfen. Burada hem konu farklı hem de ben ne istediğinizi tam olarak anlayamadım. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bugün ciddi açık olan kalifiye restorasyon ustaları ve şantiyecilerinin olmamasından yola çıkarak sahip olduğumuz olanaklar üzerine bir program kurgulamayı amaçlıyoruz. Ancak restorasyon konularıyla ilgili içerik (müfredat) bulamıyoruz. Bir adım ötesinde uygulanmış AB destekli projelerin varlığını biliyoruz ve bunların üzerinden program geliştirmeyi düşünüyoruz. Daha söylenecek çok şey var aslında ama sorularınızı yanıtlamak şimdilik daha kolay. Teşekkürler
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|