![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Çok acil eski bir yapının tadilatı için horasan (samanlı) sıva yapan usta arıyorum.. İzmir deyim.. Bulamazsak, normal sıva yapıp binanın canına okuyacaklar.. 0 232 421 5988 Şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Horasan Sıva
İstanbulda genellikle Horasan Harcı yapan usta değil de, harç formülü bularak bu problem çözülüyor. Çünkü ustalar formüle göre sıvayı/harcı hazırlayıp uygulamasını yapabiliyorlar.
Özgün sıvanın aynısını kullanmak için sıvanın analiz edilmesi, sorada formüle edilmesi gerekiyor. Ancak acil! bir durum olduğuna göre, bu konuda en bilgili kişi olarak, Prof. Dr. Ahmet Ersen'in ismini verbilirim. Profesör olup olmadığından emin değilim ama uzmanlık alanı malzemedir. Kendisi İTÜ Restorasyon kürsüsünde öğretim üyesidir. TLF İTÜ: 0212 2931300 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak, yapacağımız iş çok küçük bir yer.. bunun için analiz filan yaptıramazlar. Üstelik te paraları yok. İzmir de Dokuz Eylül Mimarlık fakültesi restorasyon bölümüyle görüştüm. Usta adına bir yardımda bulunamadılar. Aslında bu işi bilen bir usta olsa, hemen yapacağız işi ama .. Tekrar teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ben de İzmir'den bir arkadaşımın ismini vereyim bir deneyebilirsiniz belki vardır tanıdığı gerçi o da 9 Eylül'de ama yine de denemekte yarar var.
Ali K.ÖZ alioz@mynet.com.tr Fen Edebiyat Fakültesi Tınaz Tepe Kampüsü 35160 Buca İZMİR (telefonunu bulamadım)
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
İlginize teşekkür ederim..
Bir mail atıp soracağım.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
horasan harcı ile ilgili yazdıklarını okudum ve bunu için en iyi cevabı izmir vakıflar bolge mudurlugunden alabilirsin onlar bu tip malzemeleri nerde nasıl kullanmaları gerektiği ve kimlerin en iyi şekilde uygulama yapabildiğini çok iyi biliyorlar umarım yardımcı olabilmişimdir )) |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Eski mesajlar silinmiyor, aşağıya düşüyor.
Forum genellikle bilgi paylaşımı amacı ile kullanıldığı için, eski mesajlardaki bilgilerden de faydalanma imkanı oluyor. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
dikkatsiz davrandığım için böyle bi mesaj yazdim.Bende restorasyon işleri ile ilgilendiğim ve izmirde çalıştığım için dikkatimi çekti ,yardımcı olmak istedim ama olmadi,,, gereksiz bi işgal de bulundum kusura bakmayın... herkeze iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sanırım yardımcı olabilirim
[/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG]ewet size yardımcı olabilirim ben sakaryanın taraklı ilçesindenim burada restorasyon eğitim merkezi usta yetiştirme kursumuz var bizim ustalardan size yollayabiliriz ilgilenirseniz yapılaçak iş ile ilgili bilgileri verirseniz sevinirim biz kerpiç, sıva ,taş ,duvar ahşap karkas, işleri yapıyoruz yaptığımız çalışmalardan örnekler resimler [IMG] [/IMG] |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sitenin kendini devamlı zinde tutması harika olmuş eski mesajları yad etmek gibisi yok ...bayıldım...devam...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|