![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Tek yapı ölçeği
Korunacak yapıların,yaklaşık maliyetlerinin hesaplanması konusunda bilgisi olan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
merhaba,
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi sitede maliyetler hakkında tüm bilgiler var, restorasyon 5D yapı grubuna giriyor. 2007 yılı yaklaşık m2 birim maliyeti 1.311 YTL. Bu rakam ortamala olarak doğrudur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
hesaplama yöntemi
Hanın hesabını tek yapı ölçeğine göre yaptım.Ancak hesaplama yöntemi konusunda 2 farklı yüzdelikler içeren yöntem buldum. O yüzden kafam karıştı. Bu konuda yaptığım hesaplamayı ekledim. Bilgisi olan arkadaşlardan göz atmalarını rica ediyorum.
İlgisi için Phin'e teşekkürler )
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
merhaba, rica ederim, yardımcı olmaya çalışayım.
Biz son zamanlarda size linkini verdiğim sayfadaki proje bedeli hesaplama bölümünden direk hesap yapıyoruz. Eskiden formülü kullanıyorduk. Tam bilgileri verirseniz beraber formülle hesap yapabiliriz. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi burada rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje ve hesaplarla ilgili tüm bilgiler var. Hesaplayıcıyı kullanarak hesap yaparsak: yapıyı sade, malzemesi korunmuş, yükseklik 550-900 kadar, zorlukları da yok, yeri de istanbul farzettim. rölöve bedeli, 3.617 YTL + KDV çıktı. Sizin kullandığınız tabloyu tam olarak anlayamadım çünkü biz genelde kat planları cepheler vs ayrımı yapmadan bir bütün olarak hesap yapıyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İlginize çok teşekkür ederim. Sanırım artık ben de sizin yaptığınız gibi mimarlar odasının hazır bedel hesabı formulünü kullanacağım. Benim kullandığım formül de koruma kurulunun, TEK YAPI ÖLÇEĞİNDE RÖLÖVE, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON PROJELERİ YAKLAŞIK MALİYET HAZIRLAMA YÖNTEMİNE GÖRE YAPILDI. Her iki yöntemi karşılaştırıp neden farklılık çıktığını anlamaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|