![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Galatasaray Postanesinde Ne Yapılıyor?
İyi Günler,
Geçen hafta akşam Taksimde bir yürüyüşe çıktım.Galatasaraya gelince Postanenin Önü kapalıydı.Daha önce dikkatimi çekmişti ama hiç içine bakmamıştım.İçeriden gelen spot ışık mı dikkatimi çekti bilmiyorum.Kapı kapalıydı ama ben yine bir aralıktan baktım ve gözlerime inanamadım!O da ne üst katlara hiç döşeme yok.İçeride onarım mı var?Neden döşemeler kırılmış? Tamam başından 2001 de kötü bir restorasyon geçti ama bildiğim kadarı yapılan yanlış müdahalelerin hiçbirisi döşemeyi iptal ettirecek büyüklükte değildi. Galatasaray Postane yine kimlerin elinde?Ben çevremdekilere sordum ama cevap verebilen çıkmadı. Bir yanlışlık üstüne başka bir yanlışlık daha mı yapılıyor? Arkitera.com - Haberler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Galatasaray SK müzesi ve Galatasaray store yapilcak.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Peki mağaza yapmak için o kadar müdahale gerkiyormu? Projesini gördünüz mü hiç? Peki kim yapıyor ve yaptırıyor?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Üç büyükler ile ilgili dosya için buyrun size bir madde daha...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaybettik!
Galatasaray Postanesi'ni ne yazık ki kaybettik. Koruma Kurulu cephe hariç geri kalanının tamamen yıkılmasını geçtiğimiz aylarda onayladı. Tarihi Eserleri Cepheden ibaret olarak görerek ve deprem riski arkasına sığınılarak elimizden bir eser daha kayıp gitti.
Galatasaray civarında restorasyon uygulaması yapmış bir restoratör mimar olarak, bu binaları depremden korumanın tek yolunun yıkmak olmadığını gerek zemin etüd raporlarından, gerek se tarihi binalara aslına uygun özünü bozmadan depreme dayanıklı hale getirebilmemin olabilirliğinden biliyorum. İki prof'un raporu ile bu nitelikte bir bina yıkılamazdı ama olan oldu- Beyoğlu'unda ruhsatlı ruhsatsız veya basit onarım kisvesi altında her gün onlarca bina yok ediliyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer var olan çekme kat döşemesi kırıldı ise son derece yalnış olmuş, çünkü deprem durumunda oluşacak yatay ivmelere, yapının mukavemeti azaltılmış olacak, şayet bu resterasyon sırasında çelik kontrüksiyon ile çekme kat oluşturulacak ise, bu karkasın ana karkasa ayrıca belli noktalardan kaynaklanması zorunludur...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|