|
Koruma kurulları neden var?
ismini vermek istemediğim bir kurul bu yeni kurulan kurullardan biri
tarihi bir kasabada taş sokaklar ahşap evler var koruma altına alınmış bu kasabada tescilli ahşap bir ev bulunmakta ahşap evi restore etmek isteyen sahipleri projelerini almış ben evimi tamir etmek istiyorum diye müracat etmiş evin arsasında bir bina yapmak için daha önceki kurul karar almış buraya kadar herşey normal pansuyonculuk yapmak isteyen ev sahibi bu ikinçi binayıda yapmak istemiş kurulla görüşmüş nasıl yapmalıyım projesini diye kurulda betonerme ve çağdaş bir bina yapabileçeğini söylemiş kendisine aynı arsa içinde ve etrafındaki sokağındaki tüm binalar eski yapı ve ahşap bu dokuyu koruması gereken kurul kendisi katlediyor belediyeye müracat ediyorlar ne yapalım diye belediye ise hayır dokuyu bozamazsınız aynı etrafındaki binalar gibi ahşap ve geneneksel bir yapı olması konusunda cevap veriyor normalde bu tam tersi olmuş belediyeler genelde bunu yapmazlar ama bu sefer iş değişmiş korumacılar yıkıcı olmuş yazık bu kararı hayretle karşılıyor kurullarımızın daha titiz ve dikkatli olması konusunda kurul üyelerinin bu bölgelere giderek titiz bir çalışma yapmaları gerektiğini düşünüyorum, kurullarımıza güveniyor ve destekliyorum ama riça ediyorum bir gidip bakın neye karar vermişsiniz yeni bir bina yapılaçaksa şehrin hemen dışına yapılsın bu tip yerleri koruyalım çocuklarımıza emanet ederken vijdan azabı duymayalım saygılarımla
|