![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ahşap evin restorasyon maliyeti nedir ?
restorasyon uygulamasında ahşap karkas bir binanın metre kare üzerinden yaklaşık olarak kaça yapılabileceğini merak ediyorum bu konuda deneyimleri olan sizlerden cevap alabilirim diye düşündüm piyasa şartlarında ortalama kaç paraya yaptırabiliriz binamız çok kötü durumda olup temel,çatı. duvarlarında değişmesi gereken yerlerin çok olduğu düşünülmekte askıya alma ve güçlendirme yapılmak zorunda tüm bina kısaca ele alınaçak kısaca.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
"Hımm o zaman metrekaresi 1000 ytl tutar." desek ne siz mutlu olursunuz ne de biz.
Yapının nerede olduğu bile bilmiyoruz. Ben Heybeli'de bir onarım yapmıştım. Heybeli olmuştuk. (Taşı taşı malzemeleri taşı ölüm yani) Ek nakliye maliyetini düşünmek gerekir. Ciddi bir keşif yapıp metraj çıkartıp arkasından çıkan sonuca %30-40 ek hesapta olmayan harcamalar yazmanız gerekir. Çünkü sağlam bildiğiniz ana taşıyıcıdan biri çürük çıkacaktır muhakkak. Yani bir paragraflık bu açıklamadan cevap vermemiz neredeyse imkansız.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bayındırlık Bakanlığı, 2007 yılı yaklaşık birim fiyatlarına göre restorasyon maliyeti 1.311 YTL/m2 dir. Bu rakam ortalama olarak doğrudur.
Çatı, ahşap işleri vs için fiyat teklifleri alarak durumu daha net öğrenebilirsiniz. Ama Ayasofyanın yazdığı gibi bu rakamların üzerinde düşünmelisiniz. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|