![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Saruca'dan oda...
Efendim eşim Yük. Mimar. Rest. Handan Şen KÖKSAL Balipaşa Camii işinden sonra yine yaptı yapacağını ve 2.5 ay gibi bir süre içerisinde bitecek bir rölöve restitüsyon ve restorasyon çalışmasına girdi.
Bina ne mi dersiniz; Rumeli Hisarı. Eh böyle olunca ailecek yardım ediyoruz. Ben de ileri!!!! fotoğrafçılık bilgilerimi kullanarak yardımcı oluyorum. Bu fotoğraf noarmalde ziyaretçilerin giremediği çoğu güvenlik görevlisinin bir girmediği en yukarıdaki en yüksek kule olan Saruca Paşa kulesi içindeki odalardan birinde çekildi. Amaç, döeşeme planı çıkarmak. Ben çok az ışık olduğundan içeride (bir adet 100 Watt ampüllü seyyar) onu odanın kapısına koyup neredeyse zifiri karanlıkta, makineyi kurup sonra tiripodu kapayıp duvara yapışıp 10 saniye kadar elimde tiripodu olabildiğince yukarı tutup hareketsiz ve nefes almadan dururak çektim. Surat ifadem o yüzden böyle. Bir de makineyi düşürme korkusu da var. Sonra bu fotoyu uygun ölçeğe getirip bazı nivelman noktalarından çekiştirip AutoCAD altına koyup çizme işlemi geliyor. Daha az efor ve daha hızlı iyi sonuç alacak bir yönteminiz olur ya da bu yöntemi belleyin diye paylaşmak istedim. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Rölöve mucidi olmaya adaysınız sevgili ayasofya
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
ha haaa
Çok güzel bir sahne. Keşke kenardaki lambalar da olmasaymış .Döşemede ahşap hatıllar mı var ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Evet evet ahşap
2007-1452 = 555 yıllık ahşap hem de. Önceden görmüş müydünüz?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
hayır, bazı kulelere çıktım ama iç odaları her zaman kapalıydı.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|