![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Rekonstruksüyon
Restorasyondan biraz daha farkli bir alan olan rekonstruksüyonla ugrasan sirketler veya bürolar hakkinda bilgi edinmek istiyorum. Daha dogrusu ilgilendigim alan 3d rekonstruksüyon. Yani tarihi yapilari aslina uygun olarak, o zamanki yapi prensipleriyle, sergi veye restorasyon projeleri icin 1`e 1 modellemek ve görsellestirmek.
Türkiye`de bu alana yogunlasmis sirketler hakkinda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim. Ayrica: Almanca klavye kullaniyorum. Yöneticilerden uyari aldigim icin burda belirtiyorum. En son sel tarafından düzenlendi : 15-07-2007 21:20. Nedeni: ek bilgi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Biz zaman zaman inşaat aşamasında ahşap konstrüksiyonları proje yani 2 boyutlu olarak hazırlıyoruz.
Ama modelleme resmi aşamalarda ihtiyaç duyulan bir teknik olmadığı için çok fazla yapılmıyor. Siz böyle bir çalışmayı tam olarak ne amaçla arıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Benim bahsettigime dijital rekonstruksiyon demek daha dogru olur. Almanya`da yasiyorum ve bu alanda calismalara katildim. Bunlar projeler müzeler, belgeseller, restorasyon projeleri, kültür bakanliklari icin yapildi.
Batidakiler cogunlukla Türkiye`nin batisiyla ilgileniyorlar. Eski yunan tapinaklari ve yerlesimleriyle. Fakat Anadolu en eski medeniyet merkezlerinden biri oldugundan kültürel amacli dijital rekonstruksiyon icin degerlendirilmesi gerekir bence. Bu yüzdende Türkiye`de bu konuyla ilgili arastirmalarin ve islemlerin ne durumda olgunu ögrenmek istiyordum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Şu konu Hippodrome (196-330) and The Great Palace (330-338) benzeri mi ?
Forumda zaman zaman benzer başka çalışmalara da rastlamıştım ama sadece bunu bulabildim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Evet, bunun gibi calismalardan bahsediyorum. Tesekkürler yardimci oldugunuz icin.
Asagida dijital rekonstrüksiyonla ugrasan bir kürsünün linkini verdim. Ilgilenenler olabilecegini düsünüyorum. Projekte [IKA@TU Darmstadt] |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
The Parthenon Film
Bir de böyle bir çalışma var. Ben her izlediğimde dehşete düşüyorum. Cidden hayranlık uyandırıcı. Arşivden bulursam ben de eskiden yapmış olduğum bir çalışmayı göndermek isterim. Bu işleri yapan özelleşmiş firmalar (özellikle Türkiye'de) var mı bilmiyorum. Ancak çok eğlenceli bir iş olduğunu söyleyebilirim ![]() Bir de Rekonstrüksiyon teriminden oldum olası haz etmedim, konu başlığı belki "Dijital Rekonstrüksiyon" olarak değiştirilse daha doğru olabilir. Yoksa insanın aklına başka başka şeyler (uygulamalar) geliyor.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|