![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Beyşehir Eşrefoğlu Camisi
1296-1299 yıllarında Eşrefoğlu Süleymen Bey tarafından yaptırılmış Cami görkemli bir ahşap yapıdır.
Konu hakkında çok detaylı araştırma yapmadım, elimde bir power-point sunumunu vardı. Geçen gün bir arkadaşıma ahşap yapı örneği olarak gösterdikten sonra buraya yüklemeye karar verdim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Taşıyıcı sistem çok net görülüyor
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ahşap başlıklar ve başlıkların üzerindeki ara elemanlar.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ahşap minber
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
atalarımla gurur duyuyorum...
Beyler ve bayanlar, işte bunun adı mimarlık...
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Merhaba Phin,
Muhteşem fotoğraflar, yapı ise mimarlık diplomamı yırttıracak kadar güzel ötesi...O ustaların-mimarların ellerindne öperim... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
Merhaba phin, ![]() Ben de dün bu fotoğrafları foruma gönderdiğiniz andan itibaren gözlerimi alamadım, bu yalın ama aynı zamanda ince süslemeli detaylardan. İşçilik ve iç mekandaki ferahlık, ahşap malzemenin saf kullanımı; hepsi hayranlık uyandırıyor ve ustalarının ince ruhunu yansıtıyor. Paylaşım için çok teşekkürler Yapının dışarıdan görüntüsünün nasıl çalışıldığını da çok merak ediyorum doğrusu, sizde var mı? İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
merhaba,
Beğendiğinize çok memnun oldum. Elimde böyle ilginç yapılar ve detaylar var. Zaman zaman yüklerim bundan sonra. Bendeki diğer fotoğrafları da yüklüyorum. Ekoloji Magazin şu sayfada güzel bir açıklama da yapılmış. Binanın dışı da aynı derecede etkileyici, hatta internette ilk bulduğum fotoğrafların önce aynı yapıya ait olmadıklarını sandım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Taç kapısı
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Tuğla Kubbe
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Çini Mihrap
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Minber de sol üstte Amele İsa yazdığı söyleniyor.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() |
Çok etkileyici gerçekten. ![]() Çinilerin su yeşili renkleri de bir istisnai durum, pek rastlanmıyor bu renklere diğer camilerde. Her noktası ayrı bir el işçiliği, ayrı bir mimarlık detayı... Çok teşekkürler phin, diğer güzel yapıları da hevesle bekleyeceğim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
İnanılmaz. Bazen, belki ağır olacak ama (tabi ki devir değişmiştir, zevkler değişmiştir vs ama) yaptığımız mimarlığın soytarılık olduğunu düşünüyorum bunları görünce...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Mimar
![]() |
Mihraba bakmaya doyamadım. Fotoğrafta böyle iken kimbilir karşısındayken neler hissedilir.
Ayrıca tuğla kubbe ben ilk defa görüyorum. Var mıdır başka örnekler bildiğiniz? Kubbede tuğla kullanılmasının özel bi nedeni olsa gerek. Taşa nazaran hafif olduğundan mıdır? Başka nedenler olabilir mi? Dekoratif anlamda olağanüstü görünüyor tuğla kubbe. Çok teşekkürler paylaştığınız için. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|