![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Köy okulu restorasyonu
Anadolunun bir kasabasında bulunan, resimleri tarafımıza gönderilen eski bir köy okulunun yeniden yapılması ile ilgili bir durum var.Tarihi eser değil. Fakat çok yıpranmış. Tek derslikli, içinde lojmanı da olan bir okul. İlkokulu köyde, anne-babası köy okullarında öğretmenlik yapan ben bu projeyi çizerken yine de eksik bilgilerimin farkına vardım. Bu konu ile ilgili bana kaynak önerebilirmisiniz?Köy okulları, derslikleri, yapım teknikleri vs.
Saygılarımla btl |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merhaba,
Ben köy okulları ile ilgili özel bir kaynağa şimdiye kadar hiç rastlamadım. Ama mesajdan anladığım kadarı ile yapı yöresel mimari özellikleri taşıyor. Hangi bölge olduğunu da bilemiyorum ama genelde yöresel mimari konusunda yerel ustalardan ve yaptıkları işlerden örnek alınıyor. Restorasyonda tipolojik özellikler de bir kaynaktır. Yapı hangi bölgede ise o bölgeye yönelik kaynaklardan faydalanabilirsiniz sanırım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
köy okulu
Sevgili phin,
Teşekkür ederim. Sanırım pek yöresel öğeler düşünülerek yapılmayacak bu okul. Son zamanlarda yapılan yenileme çalışmalarından biri.İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla Betül Bölük Mimar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Rica ederim.
Okul yapıları ile ilgili kaynaklar var bu durumda. İ.T.Ü. Kütüphane Hizmetleri kütüphaneden konu ile tarama yaparsanız birçok kitap bulabilirsiniz. Bunların yeni basımları piyasada mevcuttur. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|