![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Eski eserlerin yeniden işlevlendirilmesi
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Size örnek yapılar önerebilirim. Datça, Reşadiye de Mehmet Ali Ağa Konağı, Kazdağı Yeşilyurtta restore edilmiş butik oteller aklıma ilk gelenler.
http://www.turizmindex.com/firma_kat...utik%20Oteller Öncelikle Turizm bakanlığı yönetmeliklerinden Butik Otel özelliklerini araştırmalısınız. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeniden işlevlendirilme
Tez konum Seka Kağıt fabrikasının yeniden işlevlendirilmesi üzerine.Fabrika binası şuanda tescilli durumda.Bu yüzden forum konusuyla alakalı olduğunu düşündüm.
İlk aşamada yurtdışı ve yurt içi bu tip örnekleri araştırıyorum.Birkaç örnek bulmuş durumdayım ama yinede sizlerdende özellikle yurtdışı örneklerinde yardım istiyorum..Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Yeniden işlevlendirme çok geniş bir kavram. Öncelikle işlev için ne düşünüyorsunuz?
Tarihi yapılar için herhalde en çok kullanılan işlev müze olmalarıdır. Yurtdışında birçok müze örneği var. Bu konuda benim kaynaklarımın tamamı kitaplarımda. İnternetten örnek veremeyeceğim. Yurtiçinden yeniden işlevlendirilmiş sanayi yapıları olarak aklıma ilk Koç Müzesi geldi. Kadir Has Üniversitesi, Cibali Sigara Fabrikası da bir diğer örnek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kocaeli ilçesinin sanayi bölgesi olduğu düşündüğümüzde fabrika binasının endüstri müzesi
olması fikri aklıma geldi (içinde büyük bir makinasının hala orada olması sebebiyle) ve o yönde araştırma yapıyorum.Tabi içinde başka birkaç işlevde olabilir.Örnekler için teşekkür ederim.Kitaplarınız benim için kaynak olabilir.İsimlerini bilirsem sanırım onlara ulaşmam kolay olcaktır...Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
düzeltme
Kocaeli ili demem gerekiyordu.Özür dilerim
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Yapı Kitabevi
Burada birçok kitap var. Okul kütüphenelerinde de vardır. Benim direk kaynağım şu kitaptır diyemeyeceğim. Birçok kaynağı inceleyip işime yarayanlardan faydalanıyorumç |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|