![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Başvuru Kaynakları YORUM
Merhaba Gün.
Konu ile ilgili yorumları vs bu başlıkta yapalım. Düzenli olması açısından diğer başlık sadece kitapları içersin. Bu nedenle mesajınızı da kaldıracağım. Resim olması faydalı, ancak bulunamazsa ben de ararım. İnternette küçük fotoğraflar bulmak oldukça kolay. Başlığı düzenlerken hemen cevap gelmiş, mesajlarda olması gereken bilgilere ISBN ve sayfa adedini de ekledim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
İstanbul Ansiklopedisi
İstanbulda bir araştırma yapmam gerektiğinde benim ilk başvuru kaynağım İstanbul Ansiklopedisidir.
Ansiklopedi içinde birçok yapıya, İstanbulla ilgili konuya (mesela İstanbul kedileri), semte ait bilgi bulunmaktadır. 8.Cilt hertürlü arama için anahtar cilttir, hakkında makale olmayan konularla ilgili küçük notlar da içerir. Bence ansiklopedinin en değerli özelliklerinden biri de kaynakçasıdır. Her makalenin altında daha derin araştırma yapabilmenizi sağlayan kaynakça da bulunur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
İstanbul'un Tarihsel Topoğrafyası
Kısa Bilgi ve Açıklamada yazdığı gibi bu kaynak 17. yy başlarına kadar Byzantion, Konstantinopolis, İstanbul hakkındadır.
Kitapta Bizans dönemi için yapılar kentin surlarla çevrili bölümünden seçilmiştir. Osmanlı dönemi için bu alan dışında Eyüp, Galata, Üsküdar ve Boğaz Hisarları da ele alınmış. Kitapta özellikle anıtsal yapılar yeralır. Maddelerde yapı açıklamaları, fotoğraflar, gravürler, plan şemaları ve ayrıntılı biblografya bulunur. Fotoğrafların arasında bazı yapıların oldukça eski fotoğrafları da bulunmaktadır. Kitap sistematik olması, tarihi yarımada içindeki neredeyse tüm anıtsal yapıları içermesi açısından çok yararlı bir kaynaktır. İstanbul için anıtsal bir yapı hakkında araştırma yapmam gerektiğinde benim için çok değerli bir kaynaktır. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|