![]() |
|
|||||||
| Koruma & Restorasyon Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunları bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
III. Ahmet Çeşmesi Hakkında Araştırma
Merhabalar
Ben Sultanahmet Iii. Ahmet ÇeŞmesİ Hakkinda AraŞtirma Yapiyorum.genel Bİlgİyİ Topladim Ama ÇeŞmenİn Projesİne Daİr HİÇbİr Şey Bulamadim. Bundan Sanirim YaklaŞik 10 Sene Önce Bİr Restorasyon GeÇİrmİŞ Buna Daİr De Bİlgİ Ariyorum.restorasyonun BaŞinda Dr.beyhan ErÇaĞ VarmiŞ.vakiflarda ÇeŞmeye Aİt Bİr Dosya Var Ama Çok Yetersİz. Ben Yapi Dergİsİnde ÇeŞme Hakkinda Bİr AraŞtirma Hatirliyorum Ama Onun Da Sayisina UlaŞamadim. Bana Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm. TeŞekkÜrler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Sanırım restorasyonu yapan kurum ya da kişi dışında da detaylı bir projeye ulaşamazsınız. Vakıflar'da bile bulamadıysanız, bence Beyhan Hoca'yı bulun, onun dışında umumi yayınlarda daha özel çizimler olmaz. Aynı sultanın Üsküdar Meydanı'nda da çok benzer bir çeşmesi vardır.
Böyle büyüklü küçüklü yazmak zor olmuyor mu? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
merhaba,
Beyhan Erçağ yanlış hatırlamıyorsam Vakıfların uzmanı (ismi karıştırmış da olabilirim). Çeşmenin restore edildiğini hatırlıyorum. Size detaylı proje mi gerekiyor? Ve bu ne amaçla gerekiyor. Bunu sormamın nedeni resmi bir araştırma yapıyorsanız kurula ya da rölöve anıtlar müdürlüğüne de başvurabilirsiniz. Rölöve anıtlar müdürlüğünde araştırma yaptınız mı? Ya da bazen bu yapıların projeleri üniversite arşivlerinde de olabiliyor. Yapı Dergisinin Dizininde makaleyi buldum: 210/84-89; 3. Ahmet Çeşmesi ve Restorasyonu; Erçağ Beyhan. Mayıs 1999; Makale/Deneme |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Kaynaklar
1. Ödekan, Ayla; "Ahmet III Sebili ve Çeşmesi", İstanbul Ansiklopedisi, Kültür Bakanlığı ve Tarih Vakfı Ortak Yayını, İst, s.116
2. Nirven, Sadi Nazım; İstanbul Suları 3. Tanışık, İstanbul Çeşmeleri, II; 322-324 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
TeŞekkÜrler
Teşekkürler Arkadaşlar,
Ben Beyhan Hanıma da ulaştım.Belki başka arkadaşlara da lazım olursa diye yazıyorum Vakıflardan projeyi vermiyorlar,Kurulda da yok ama Yıldız Teknik te varmış projesi. Biz Divanyolu Çeşmeleri diye bir araştırma yapıyoruz ödev için başlangıç noktamız 3. Ahmet Çeşmesi o yüzden detaylı bilgiye ulaşmamız gerekti. Yine de yeni birşeyler bulunca haber verirseniz sevinirim. Gün arkadaşıma da cevap vereyim aslında ben hepsini büyük yazmıştım ama yollayınca bir kısmını forum programı direk küçülttü. Sizi zorladıysam özür dilerim. Tekrar teşekkürler.... En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:33 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|