![]() |
|
|||||||
| Kentsel Politikalar Türkiye'den ve Dünya'dan, başarılı kentsel çalışmalar, gerçekleşen-gerçekleşmeyen uygulamalar, beğendiğimiz-eleştirdiğimiz örnekler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Kent mobilyası olarak otobüs durakları.
Dikkat ettiyseniz artık otobüs durakları paslanmaz çelikten. Oldukça kaliteli malzemeleri olan. Devamlı temiz tutulan ışıklandırılan halde. Önemli bir kentsel mobilya.
Tabii bunun en öenmli sebeplerinden biri de yüksek reklam harcamaları. Sizin için bloguma (Arkitera Blog kullanıyorum ve her kullanıcıya hazır blog var. Diğer blogları kurmak için uüraşmaya gerek yok bence) ekledim. Yorumlarınızı bekleriz. Teşekkürler. Otobüs durakları için tıklayınız...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
İstanbul
Mimar
![]() |
Şehirlerimizin görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak uygulamalar mutlaka yapılmalıdır.Evimizin güzel olması için gösterdiğimiz özeni şehirlerimizin güzelleşmesi içinde göstermeliyiz.Otobüs duraklarının malzeme seçimini başarılı buluyorum,pahalı olan iyidirde.
Ayrıca vapur iskelelerinin yenilenmesi ile, eski hallerini düşünecek olursak, şehrin görüntü kirliliğinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığı izlenimini vermekte. Bir çok şehrimizde sıvasız,sıvalı yada boyasız yapılarla karşılaşmamız hiç te hoş olmamaktadır.Kusuru yapı sahiplerinde aramamalıyız.Ülkemin insanları ,imkanları ölçüsünde ,ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmakta, buna kredili katkı sağlanarak çözüm bulunabilir. Şehrin köprüleri alt ve üst geçitleri, yolu, metrosu, park ve yeşil alanları,diğer yapıların bütünü ,şehrin aksesuarıdır ve itinayla yapılmalıdır.Şehirleri güzelleştirebilecek her çalışmayı yürekten destekliyorum ama yol ortasında bir metre yada elli santim genişlikteki refüjde, lale dikilmesini anlamak dahi istemiyorum. Planlamacılarımızın unuttuğunu var sayarak yok olan park ve oyun alanları ,yeşil bantlar ,gezi yolları,istimlak edilerek ,bedeli ödenip, hiç bir vatandaş madur edilmeden çok kolay yapılabilir. Sevgiler. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|