![]() |
|
|||||||
| Kentsel Politikalar Türkiye'den ve Dünya'dan, başarılı kentsel çalışmalar, gerçekleşen-gerçekleşmeyen uygulamalar, beğendiğimiz-eleştirdiğimiz örnekler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Otobüs Durakları
Otobüsü Beklerken
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim otobüs durakları ile ilgili çok güzel bir fikrim var. Bir parametrik tasarım programı olan Generative Components programıyla geliştirmiş olduğun tepkimeli bir projesi bulunmaktadır. Bu projeme göre durak düz bir yüzey olup kişi durağa yaklaşınca yaklaştığı bölgede durak orantılı olarak oluşmaktadır. Bu durak düşüncesi özellikle istanbul için çok iyi olacağını düşünmekteyim. Çünkü belli bir mesafeye kadar kimse yaklaşmadığı sürece ortada durak bulunmamaktadır. Böyle bir tasarımı uygulamaya geçirebilmek için ne yapmam gerekir, fikri olan varsa benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok ilginç bir yaklaşım. Ancak görsellik dışında bir etkisi olmayacak gibi duruyor. Zira otobüs durağına giden ile yanından geçeni ayırabilecek yapay zekaya sahip bir sistemin henüz icat edilmediğini düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amacım görsellik değil, sadece şehrin ziyadesiyle fazla olan kalabalığını azalmaya çalışmak ve iklim koşullarına göre (ısı, ışık, yağmur) üst örtünün şekillenmesi bence görsellikten daha farklı faydalar sağlayacağını düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
aslinda bu projene yakin bir uygulama Kanada da var, hemde cok iyi isliyor en buyuk sehri Toronto'da sadece bayanlar icin, otobus bayan yolcu nerede olursa olsun almak ve indirmek zorundadir. zaten trafik sorunun unun olmadigi her yerde boyle bir uygulama yapilabilir, ama istanbul icin sen yinede olayin tersini dusun En son moose tarafından düzenlendi : 28-03-2008 20:19. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güzel bir fikir. Ama İstanbul böyle incelikli fikirleri pek kaldıracak bir kent değil sanki. kendi karmaşasından insanlara da büyük paylar ayırmış, onları da karıştırmış biraz. insanlar ne bi yere aitler ne de yönlerini bulabilecek hissiyata sahipler. Yani işaretler önemli. istanbulda yaşayıp da buna rağmen bilemediği ve daha da ilginci o bilmediği yerlere gitmek zorunluluğu olan bir sürü insan var. mesela ben bu durumu çok yaşadım ve böyle zamanlarda duraklar çok önemli oluyo benim için,pusula gibi. umarım bi gün istanbul böle incelikli fikirleri kaldırabilecek zarafeti olan ritmi hızlı ama detayları gözden kaçırmayacak dinginlikte bi kent olsun.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Öncelikle değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ancak ben durak hiç görünmeyecek demedim sadece bir yüzey olarak duracak. Hatta bulunduğu bölgenin özelliklerine göre farklı biçimlendirmeler gösterirse de insanların yön bulmaları da kolaylaşır. Ayrıca hareketli olduğu için aynı ürüne farklı algoritmalar yüklenerek hem seri üretim yapılmış olur hem de kendi içerisinde farklılaşmış ve tekdüzelik ortadan kaldırılmış olur diye düşünmekteyim. Ayrıca dediğiniz doğru insanlarımız üzülerek belirtmekteyim ki bahsettiğiniz seviyeden uzaklar ancak çıkarılan gelişmeler ülkenin mimarisi halkında seviyesini yükselteceği gerçektir. Biz İstanbul'un avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu düşünüyoruz ama İstanbul'da doğu şehirlerden sosyal seviye olarak üstün olduğunu görüyoruz. Bence farklı tasarımları insanlarımızın kaldıramayacağını düşünmek yalnış olur diye düşünmekteyim. Ben insanlarımızın her türlü gelişmeye ayak uydurabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum ki insanlarımızın meraklı olması da gelişmeleri hızlandıracak bir unsurdur. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Durak önünde kimse yokken 2 boyutlu bu da olabildiğince sabit olması istendiğinden dolayıdır. Durağa bir insan yaklaşınca durak üçüncü boyuta girerek şekil almaya başlıyor yani kinetik bir iskelet sistemi var.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|