![]() |
|
|||||||
| Kentsel Politikalar Türkiye'den ve Dünya'dan, başarılı kentsel çalışmalar, gerçekleşen-gerçekleşmeyen uygulamalar, beğendiğimiz-eleştirdiğimiz örnekler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Siyasi Partilerin Kentsel Politikaları
22 Temmuz'da yapılacak seçim öncesi siyasi partilerin kentsel politikaları hakkında hazırlamış olduğumuz gündeme ve habere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://www.arkitera.com.tr/gundem_62_siyasi-partilerin-kent-ve-cevre-politikalari.html http://www.arkitera.com.tr/haber_17331_siyasi-partilerin-kentsel-politikalari.html |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstikrar!
Kuşkusuz bu binalar çok şey anlatıyor. Mimar Sinan'ın eserlerinin altına tünel üstüne granit döşeyen tutucu düşüncenin, yeni bir şey yaparken eskiden alıntı yapması çok ironik. Bu durumda yepyeni bir şey tasarlama ve uygulama cesaretini gösteremediklerini mimari üzerinden gözlemlerken, gündelik hayatımıza yeni ve olumlu ne katacaklar diye sormak gerekmez mi?
İSTİKRAR? Pek çok kişinin son dört buçuk yıla bakıp da istikrar gördüğü ve bunun sürmesini dilediği düşünülebilir. Bu bir tuzaktır. Küreselleşen dünyada hiçbir ülke istikrar kuramaz. Selçuklu Mimarisini yeniden canlandırmayı istikrar görenler de olacaktır. Ne büyük bir istikrar. Cengiz Bektaş bir şiirinde "Pencere içe mi bakar, dışa mı?", diye sorar. Bu binaları yapan düşüncelerin nereden geldiklerini bildikleri su götürmez. Peki nereye gittiklerini biliyorlar mı? Şüpheliyim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Aslında Derya Karadağ ve Aslı Canbal'ın bu tecrübeleri oldukça ilginçti. Arkitera Forum aracılığıyla biraz daha informel olarak paylaşımda bulunabilirler. (İki günlük Ankara operasyonları boyunca ben de onlarla beraber Ankara'daydım ama bu haberin hazırlanmasında hiç bir katkım olmadı) Anlattıklarından ilginç şeyler olduğunu biliyorum. Örneğin benim de eleştirenleri, anlayamayanları arasında olduğum CHP ve MHP binalarının iç mekanlarının daha iyi olduğunu söylemiştiniz, biraz daha detay istiyoruz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
"Bizim mimarlık politikamız şudur" diyebilen parti var mı?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
CHP'de de durum farklı değil. Onun binasına da fotoğraftan baktığım kadarıyla, 1930-50 arası Ankara'da Cumhuriyet Dönemi Modern Mimarisi'nin eklentilerini görüyoruz. Daha yakın bir zaman ama yine geri bir zaman.
Ekonomi politikalarını henüz açıklamadıkları için Mimari politikalarını sormak gelmiyor içimden. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Aslında ben de bu binaların mimarileri konusundaki eleştirilere tamamen katılıyorum. CHP ve MHP'nin binalarının iç mekanlarının ise çalışanlarına huzurlu bir ortam sağlayan, iyi tasarlanmış ofislere sahip mekanlar olduklarını söylemeden geçemeyeceğim.MHP Binası'nın iç mekanda geniş bir galeriye açılması,koridorların da bu galeri etrafında yer alması çalışanlar için ferah bir ortamı da beraberinde getirmiş. CHP Binası'nda ise çalışanlar, binadan oldukça memnun görünüyordu ve bunu sürekli de dile getirdiler. İç mekanda yerler ve duvarlarda kullanılmış olan açık renk kaplama malzemeleri ve doğal ışık alan bir yapıda olması, huzurlu ve keyifli bir çalışma ortamı sunmuş. Yalnızca çalışanların odaları değil, koridorlarda bulunan oturma köşelerindeki mobilya seçimleri bile sadeliği ile bu durumu destekleyen unsurlar. Bu anlattıklarım tabi ki konunun bambaşka bir yönü. Kuşkusuz ki bu yapılar tasarlanırken simge olması düşünülmüş. Mimari açıdan başarısız bulduğumuz bu yapıların farklı ve tarafsız bir bakış açısından bakıldığında, asıl amaçlarına ulaştığı hissediliyor. Gerçekten her partinin binası, ki yalnızca kendi binalarını yaptırabilen partilerden bahsediyorum, kendi dünya görüşüne uygun özellikler barındırıyor. Bu aslında siyasetçilerin ve partilerin hepsinin her alanda tekrarladığı bir tutum. Mimarinin iyi olması değil, kendi ideolojilerini güçlü bir şekilde yansıtması önemli çünkü bu yapılarda. Bu ise ne kadar doğru bir politikaları olduğunun ipuçlarını veriyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hadi...
Soralım o zaman. Hadi...
![]() Bunu Arkitera yaparsa ciddiye alırlar bence. Birleşme çağrısı için ileti gönderdiğimde çoğu partiden cevap almıştım. Seçim için bir köşe açıp programlarındaki mimari politikaları açıklamaları için onlara şans verilebilir. Bu köşe de arkitera.com'dan mimar seçmenlerce takip edilir. Mimarlar olarak "yürütme"yi ne kadar önemsediğimizi, gerçek bir seçmen gibi oyumuzun hakkını aradığımızı kanıtlamış oluruz. Hatta seçim sonrası da takip edildiklerinin bilinciyle davranmaları için bir etki oluşturmuş olmaz mıyız? Arkitera bunu nesnel bir şekilde gerçekleştirirse büyük bir başarıya imza atar. Bağımsız editör olarak benden sonsuz destek hazır. Bilginize. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Arkitera.com, partiler ile böyle bir ilişki kurduktan sonra da, bu politikaları güncelleyebilmeleri için "Gündem" köşesini açtı. Bildiğim kadarıyla da partilerden bilgi bekliyoruz. Sizin belirttiğiniz araştırma yöntemi de bu muydu? Önerilerinizi bekliyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer "Gündem" 22 Temmuz'a kadar değişmeyecekse; evet. Gündem değişip üstüne başka konular gelecekse; hayır. Ana sayfada Arkitera-Seçim 07 ana başlığında seçim sonuçlarını da sonrasında irdeleyecek yeni bir köşe benim düşündüğüm. Ama bunun şimdi benim düşünemediğim bir sürü olmazlığı vardır mutlaka. Kısacası "gündem" formatından daha köklü bir şeyden bahsediyorum. Zaten ben seçimi gündem olarak algılamıyorum. Gündem olarak algıladığımda onun ileriye dönük uzantılarına geçici bir gözle bakmış olurum. Seçimlerin genel sonucu da budur. 23 Temmuz sabahı herkes için bitecektir. Herkes kendine bir yol bulacaktır sonunda. Seçime 5 yıllık bir zaman dilimi olarak bakarsak, onun sorumluluğunu da arttırmış oluruz. 5 ya da 4 yıllık bir seçim takibi için de üç dört aylık bir köşe açmak çok sayılmamalı.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Hepsi der. Öncelikle "Sizin X politikanız nedir" diye sorduğunuzda aslında X sonsuzdur. Herşeyi koyabilirsiniz X yerine. Hepsi de bülbül gibi bir şeyler anlatacaktır ve anlatıyorlar. Ama "şudur"u anlamlı olacak birini bilmiyorum. 22 Temmuzda tek bir oycağızı olan bu fakirin işi zor mudur? Hem de çok zor.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
X politikası " X = iktidara giden her yol mübahtır. "
İşler öyle bir hal aldıki. Bu sene kendimi zavallı hissediyorum. Oy vermek istediğim parti barajı yine aşamayacak. Geçen seçimde de bu yüzden oyum istemediğim ve hazetmediğim partinin işine yaradı bu sene de aynısı mı olacak diye kara kara düşünürken zorla kötünün iyisini seçmek zorunda kalacağım. Kendi istediğim partiye attığım oy sistemin cilvesi ile bir anda sanki karşısın da olduğum partiye vermişim gibi kaydı gitti. "Derin bir offf çekerek", desteklediğim partinin ne kadar iyi bir politikası olsa da olmasa da bir işe yaramayacak. Bu yüzden de bir oyu olan ben fakirin de işi çok zor bir çoğumuz gibi. Bir darboğaz keşmekeşi. Sevgili ayasofya Şuduru anlamlı olan birilerini bilmekte birşeyi değiştirmiyor böyle bir durumda. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
TKP'den gelen bilgiler doğrultusunda gündem güncellendi.
Bugün gelen bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Mazot 1 YTL olacak, ÖSS kalkacak...Ben bundan başka bir politika görmedim...Politika buysa tabi...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|