![]() |
|
|||||||
| Kentsel Politikalar Türkiye'den ve Dünya'dan, başarılı kentsel çalışmalar, gerçekleşen-gerçekleşmeyen uygulamalar, beğendiğimiz-eleştirdiğimiz örnekler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Demokrat Parti ve Ahmet Vefik Alp
DYP Genel Başkan Danışmanı ve GİK Üyesi Ahmet Vefik Alp'ten bu hafta içinde ulaşan iki basın bülteni aşağıda.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yönetici
|
‘Deprem’i ciddiye alıyoruz......!
Alıntı:
DYP Gnl Başkan Danışmanı ve GIK Üyesi
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
‘DP Lafla Degil Projelerle Hükümet Edecek....’
Alıntı:
DYP Gnl Başkan Danışmanı ve GIK Üyesi Resimler Izmir Otoray Körfez Köprüsü Istanbul Otoray Sualtı Yüzer Tünel
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Öncelikle bir TÜRKÇE danışmanı tutsalar iyi olur.
Alıntı:
Ne demek istediği pek de anlaşılamayan bu programı çok başarılı bulamamaktayım sırf bu yüzden.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Devamı ve benzeri olduğunu söylemek yeterli mi?...
Şu andaki birleşmiş olan liderlerin duruşlarına, programlarına ve önceden yapmış olduklarına bakmanız ne yapacaklarının aynası değil mi?
Sayın Ağar, katilleri sadece siyasete davet etmekle sorunun bitebileceğini sanıyor ise yanılmıyor mu? Sayın Mumcu ve Ağar dinsel simgeleri hala siyasetlerinin bir parçası olarak sırf oy uğruna kullanmıyorlar mı? Toplumu ayrıştırmaya yönelik, her çabanın sonucu emperyalistlerin böl ve yönet ideolojilerine hizmet etmek demektir, üstelik de bu Demokratlaşma ve insan hakları yutturmacası ile yapılıyor ve çanak tutuluyorsa, aşağalık duygusu içersinde biz adam olmayız bizi ancak AB,ABD ve diğer büyük güçler adam eder diyenler ülkemizi uçurum kenarına taşırlar, zoru görünce önce kendileri kaçarlar ama bu halk ve millet gene de bedelleri ağır da olsa, taşın altına ellerini, gövdesini koyar bu güzel ülkeyi düzlüğe çıkarır... Çağdaş görünümlü Truva atlarına dikkat!!!
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
DP = Dev Projeler... ve Yeni Türkiye...!
Alıntı:
Ahmet Vefik Alp DP Gnl Başkan Danışmanı ve GIK Üyesi |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Politika bir yana,bu yüzer ada korkunç birşey gibi geldi bana...Hiç hoşlanmadım kendisinden.Çok yaratıcı bir fikir olduğunu da düşünmüyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Zannımca hedef kitle mimarlar mühendisler veyahut işi bilenler değil. Bilmeyenler.
Açıkçası yüzen bir şeyin üstüne bir fonksiyon verme Japonların oldukça büyük bir yüzen havaalanı yapmasından bu yana bilinen bir şey. Sayın politikacımız Amerikalıların kendisinden esinlendiğini söylemesi ise nasıl bir alçakgönüllüktür ki bu HİÇ AMA HİÇ AKLA GELEMEYECEK buluşu ile "doğrumudur" diyerek bizi yönlendirmektedir. Yanlıştır efendim. Doğrusu "Doğru mudur?" olacaktır. Daha Türkçe'yi kullanmakta zorlanılıyor gerisini düşünün. Daha da diyecek bir şey yoktur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Görüntüye bakınca militer ve dolayısıyla otoriter tonlar hissediyor insan. Sunulan imaj sanki bir bilimkurgu çizgi romanından ödünç alınmış gibi. Yüzer ada sadece felaket senaryosu gerçekleştiğinde anlam içerecekse, İstanbul'un gündelik hayatında programatik olarak bir yeni aralık içermeyerek, mütevazi de olsa, ucube gibi kalacaksa umarım iktidar sahipleri ikna olmazlar.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Sayın AVA'ya selam ederim ki
Kendisi gitsin 1-2 ay Heybeliada'da kalsın. Anakaradan kopukluğun oluşturduğu zorlukları görsün. (hava patladığında mahsur kalırız biz orada) Ancak çok çok çok istiyorsa Büyükada ile Heybeli arasında (mesafe çok değildir) bir şey inşa etmeyi düşünsün (tasvip etmiyorum sadece bedava uçuk fikirlr veriyorum kendisine kullanırsa artık) Adada olmanın nasıl bir maddi manevi zorluk getirdiğini anlayacaktır kanımca.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
National Geographic` te yayınlanan Mega Yapılar`ı fazla seyretmek çarpmış bizim siyasileri. "Aslın da böyle projeler yapmak lazım bu memlekete." demişler sanırım. Özgün projeler de geliştiremeyince var olan projelerin adaptasyonu da zihni sinir projelerine dönüştürmüş bütün yaklaşımları.
Ya da büyük projeler büyük vurgunların örtücüsüdür bilinç altı ve üstü düşüncesi egemenliğinde , kese doldurmanın kamuflaj hevesiyle üzerin de fazla düşünülmediğine inandığım bu projeler ortaya çıkmış. Rant alıcıları devrede. Bir kentin bütün dokusunu yoketmek pahasına da olsa rant alıcıları devrede. Değişen hiç bir şey yok. Aynı şeyleri gördükçe garip bir öğürtü, nefretle harmanlanarak sarıyor düşüncelerimi. Ve ben gittikçe insanlığımdan utanıyorum ama onlar da tık yok. DP = Dev Projeler DP = Dayanılmaz Palavralar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Marmara'nın girişinden bir F15 havalandırmak düşünmesi kolay bir şey değil.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güvenlik derecesi sıfır olan bir havaalanı olur
Birinin aklına karpuz kabuğu gelmiş gibi;
Gerçekleri görebilirsek su yüzünde ve kara da olsun, bilhassa su yüzünde yüzer her cisim savaş anlarında korunması zor hedeftir ve güvenliklerinin sağlanması da o derecede de zordur, galiba nükleer güce dayalı bir uçak gemisini bugüne kadar yapamadığımızdan bir sivri akıllının aklına böyle bir müziplik gelmiş... F15 Savaş uçağı burada denizin içinde mi korunaklı hale getirilecek zannetmiyorum, birçok askeri hava alanlarında ki savaş uçaklarının park alanları zannedersem en az 15 metre yerin altında ve betonarme perde kalınlıkları da enaz 100 cm'dir... NASA dan veya Pentegondan da böyle bir teklif gelmiş midir? acaba!!! hani küresel sermaye hayranıyız ya... Tanrı Hint Fakiri siyasilere böyle ilhamlar bahşediyor galiba...
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Yanlız bir kaç değişiklik istiyorum.
Öncelikle ada biraz küçülmeli. Şöyle 30 x 30 m ebatlarında bir adaya dönüştürülmeli ve üzerinde balık lokantası ve disco-barı olsun derim ben.Başka birşey eklemeye falan gerek yok.Birkaç Body Guard olabilir belki ama F-15 koymasınlar ve şuna dikkat etsinler.''Su ile ilgili olan projeler en iyi para batıran ve paranın nereye gittiğinin dahi anlaşılamadığı bir ucu havada bir ucu suda projelerdir.''.O yüzden dikkat etsinler milletin parası boşa gitmesin derim ben. Böyle bir yüzer ada boğazda kullanışlı olabilir bence. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Ben F-15'lerin kalktığı, F-16'ların konduğu, sarı soğan kubbeli boğazda yüzer bir ada istiyorum. Bu benim hakkım...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|