|
|
#1 |
|
Üye
![]() |
Dönemler Arası İletişim Kopukluğu
arkadaslar sizce neden dönemler arasında iletişim kopukluğu var? ben bunu senenin başından beri merak edip dururum. mantıklı açıklamaları olanlar lütfen boş bırakmayın bu sayfayı. mesajları bekliyorum.....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sevgili arkadaşım...ben ktü 4. sınıf öğrencisiyim...dönemler arası bi kopukluğun olduğuna inanmıyorum...eğer sen öyle bi durum yaşıyorsan buda senden kaynaklıdır muhtemelen...sen diğer dönemlerden beklemektense kendin biraz daha sosyal olabilirsin...bence okulda diyalog kurmaya çalıştığın hiç kimse bundan kaçmayacaktır... yarın ilk işin bu olsun....bi dene sonra gene foruma gözlemlerini yaz...kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
![]() |
evet
tabe aslında cümle biraz yanlış oldu biz birinci sınıf olarak 3 ve 4. sınıfların durumunu bilmemiz imkansız belki sizi okulda hiç göremeyişimiz beni böyle birşey yazmaya itmiş olabilir. onlar herneyse benim asıl merak ettiklerim ikinci sınıfların birinci sınıflar hakkında ne düşündükleri. sorumun merkezi aslında buydu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
......
cvr_architect e tamamen katılıyorum....
arkadaşlar,ben hiç bi dönemle iletişim kopukluğu yaşadığımı hatırlamıyorum... bu biraz da kişilere bağlı bence..... biz sorunlarımızda hep üst sınıflara danıştık,ve bunlar hiç karşılıksız kalmadı.... ama ben bir kez bile bize bişeler için danışmaya geldiğinizi bilmiyorum... belki de yeni olduğunuz içindir,bazı şeyleri farkında değilsiniz bence,yani sizin dönemde biraz da ilgisizlik sözkonusu.... ben bizim dönemi hatırlıyorum da,biz de yeri geldi bazı şeyleri anlayamadık;ama çok meraklıydık...konferansları,bitirme jürilerini kaçırmazdık...yani içinizden gelmeli herşey,etkinliklere katılmak,konferanslar,geziler.... ilan panosunu bile okumadan geçiyosunuz,orda yazılanların hepsi sizin için,bizim için... ....sorun,soruşturun,sorgulayın.... biz hep varız,burdayız
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Öğrenci
![]() |
Öyle bi kopukluk kendim adıma asla yaşamadım..Gerek büyük sınıflarla gerek küçük sınıflarla yeterince samimi olduğumu düşünüyorm.Yani hiç görünce gidip konuşamayacağım biri yok.Belki birazda insanın kendisinden kaynaklanıyor bu.Ne bileyim sıcak kanlı olunşundan falan...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ma1 in kendi içinde soğukluğu var belki biraz da bundan kaynaklanıyordur.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
Ya bence "kimse kimsenin yüzüne bakmıyo" derecesinde bi kopukluk yok...
Ama şunu da düşünmek lazım bi insan herkesle aynı derecede samimi olamaz ki, sınıfta bile bu anlamda bi kopukluk varken bırakın da üst sınıflarla da o kadarcık kopukluk olsun... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sınıfın yarısının öylesine bi tercihle mimarlığa geldiği düşünülürse ilgisizliğin nedeni sanırım açıklanmış olur.çoğunluk ilgisiz oluncada biz panoyu okumuşuz,konferansa,söyleşiye gitmişiz kayda değer bulunmuyor doğal olarak.sorunun büyük oranda bizde olduğunu düşünüyorum.adaptasyon sorunumuz oldu kendi içimizde de bölümle de.ben kendi adıma böyle bişi yaşamadım çok fazla ama çoğunluğun tavrından ötürü böyle konuşuorum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Mimar
![]() |
arkadaşlar.. bence bu sınıflar arası yada sınıfınız içindeki kopukluk durumlarını fazla kafanıza takmayın... dediğiniz gibi herkesle samimi olunmaz zaten.. ama önce kendi sınıfınız içindeki kopukluğu engellemeye çalışın... gruplaşmalar olmadan beraber bişeyler yapın... tabii 60 kişi sinemaya gidin demiyorum ama en azından bölümdeki etkinliklere sınıfça katılın... eskiz klübü sizin için bence bulunmaz nimet... kıymetini bilin
bizim dönemimizde ne eskiz gibi bir klüp (tamam bizde kurabilirdik kabul olmadı ama napalım-dernek kurduk onun yerine ne de bölümde bu kadar etkinlik vardı... ama güzel olan mezuniyetin üzerinden geçen yıllara rağmen hala birbirimizden haberdarız fırsat buldukça da görüşüyoruz... Ayrıca büyük sınıflarla samimi olmak da kesinlikle sizin elinizde... Gidin yanlarına sorun konuşun tartışın... Kimse sizi geri çevirmez merak etmeyin... Biz çoğu şeyleri üst dönemlerimize sorarak öğrendik...Hiç bir hocanın yanına maket malzemesi yada ne bileyim herhangi bir teknik sormak için gitmedik... Ve alt dönemlerimizden gelen hiç bir soruyu da yanıtsız bırakmadık... Böyle bölye kaynaşırsınız ancak... Yoksa onların gelip sizlerle ilişki kurmasını beklerseniz .... saygılar..... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bana yardım edin..!!
selam ben gümüşhane mühendilik fakültesi inşaat mühendisiligi 2 sınıfta okuyorum.yardım edebilecek mimar arkadaşlardan bi istegim var. benim yabancı oldugum mimarlık bilgisi dersi hocamız bizden bi ödev yapmamızı istedi işledigimiz dersle paralel olarak konu belirlemedi herkes bi konu belirleyip hocaya görsel ,yazılı yada başka bi şekilde sunacak dedi örnegin:osmanlı mimarisinde çatı egimleri gibi bişey bu örnegin ben kendim saladım hocada buna benzer detaylar istiyo. mimarlık cok geniş bi konu oldugu için sizin yardımlarınıza ihtiyacım var bana bi yol göstere bilecek arkadaşların e-postalarını bekliyorum gamos_61@hotmail.com şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bana yardım edin..!!
selam ben gümüşhane mühendilik fakültesi inşaat mühendisiligi 2 sınıfta okuyorum.yardım edebilecek mimar arkadaşlardan bi istegim var. benim yabancı oldugum mimarlık bilgisi dersi hocamız bizden bi ödev yapmamızı istedi işledigimiz dersle paralel olarak konu belirlemedi herkes bi konu belirleyip hocaya görsel ,yazılı yada başka bi şekilde sunacak dedi örnegin:osmanlı mimarisinde çatı egimleri gibi bişey bu örnegin ben kendim saladım hocada buna benzer detaylar istiyo. mimarlık cok geniş bi konu oldugu için sizin yardımlarınıza ihtiyacım var bana bi yol göstere bilecek arkadaşların e-postalarını bekliyorum gamos_61@hotmail.com şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
![]() |
arkadaşım yardım edebilenimiz yardım etsinde böyle her başlığa yazmasanda konular bölünmese daha iyi olmazmı
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
kaynaşma çok kolay arkadaşlar.. bir inşaatçı olarak bile mimarlarla aram çok iyiydi şu an çalışıyorum ama yine de uğrarım bölüme sıksık arkadaşlarımı ziyaret ederim. ercan abimi de
sizlerle de tanışmak isterim genç mimarlar.. sizlere çok kolay gelsin
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|