|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
6 yıllık mimarlık eğitimi
geçen hafta bu konuyla ilgili bir sunum vardı ve hiçbiriniz yoktunuz. acaba daha çok şey bildiğiniz için mi gelmediniz? daha çok şey biliyorsanız bizimle de paylaşır mısınız.bu konu gerçekten çok önemli ve oldu bitti diyemeyiz.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bilgisizim
aslında kimsenin tam bilgisi yok.ayrıca o iki yıl staj olarak diye biliyorum.deneyim kazanmak amaçlı.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında konuyu tam bilmiyorum..Bu aralar foruma bakamadım.. Ama benim savunduğum 6 yıllık mimarlık eğitimi.Stajlar bunu içinde olmalı..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
takıp
ben konuyu geriden de olsa takıp edıyorum neler oluyo neler bitiyo su an biliyorum ama bu cok ciddi bir konu ve muhtemelen eylul 2005 yök kararı ile bu yıldan itibaren unvanlı mezun olamayacagız....bu kadar onemlı bır konuyu panel halınde ıkı ogrencı yerıne KTU mımarlık fakultesı tarafından kurultaya gıden ogretım gorevlılerıden olusan bı grup la olsa daha cok ılgı toplardı..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
bildiğim kadarıyla 4 yıl okuyup mezun olanlar avrupa birliği yasalarına göre imza yetkisi olan mimarlar olamıyrlar bunun için 2 yıl daha okuyup yüksek mimar olunması gerekiyr.
fakat bizler bu konu ortaya cıkmadan önce okumaya başladıgımız için kazanılmış hakkımız mevcut. yani 4 yıl bittikten sonra biz istemedikçe iki yıl daha okumak zorunda değiliz. eğer istiyrsak sınavlarına girmek durumundayız. ancak eğer bu konu kabul görürse ve yasa haline gelirse ki belkide geldi emin değilim o zaman bundan sonra mimarlık bölümünü kazanan öğrenciler 6 yıl okumak zorunda olacaklar.sonuç olarak bu olay bize dokunmuyrr.. aslında ben bizde bundan yararlanalım isterdim yada en azından kendi adıma isterdim herkese iyi günler dilerim.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırm sadece mimarlık deil mühendisliklerede etki ediomş bu.4+2 olarak biliorum ben.2 yıl ister stajla ister 2 yıl daha öğrenm hayatına devam ederek oluomş.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
PEKİİ yüksek okumak zorundaysak,yüksek lisans için gerekli not ortalaması oalyı hala geçerli olacak mı?geçerli olacaksa ortalaması tutmayan öğrenci ne olacak?bunun gibi bir sürü soru işaretiii.....işimiz zor galibaaaaa
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
normal olarak
Malum işini bilmeyenin hali çimentoya düşmüş bir kedinin yağmur altında kalması gibi( ya güneş çıkarsa) neyse.
bütün soruların cevabı sadece çalışmak...... )))) |
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Bu konu eger yanlis anlamdiysam almanyadada gercerli.Önceden 4 sene okuyordun(tabiiki derslerin iyiyse!) ve Yüksek lisansa es deger bior diploma aliyordun yani DIPLOM Ingenieur Architektur adi altinda. Ancak AVrupada veya baska ülkelerde daha iyi is imkani ve diploma denklemi icin bunlarin hepsi degistirildi.yani su oldu: 3 yil okuyorsun önce ve bachelor aliyorsun ve mimar adi altinda calisamiyorsun.Eger not ortalaman iyiyse (kac oldugunu bilmixorum) Master bölümüne girersin buda 2 sene sürüyor ve ingilizce agirlikli!Ama ders planlarina baktim feci
gerci istiyorsan problem olmaz!!!BU masteri aldiktan sonra doktora yapman icin fazla problem cikmaz!Masteri aldiktan sonra yüksek mühendis MImar yani (Ma) Ingenieur Architecture adi altinda oluyor.Biraz konudan sapmis olabilirim ama bunun bir yandan iyi oldugunu düsünüyorum.Alti seneyi göze alabilirsin eger bu meslegi illahaki yapm ak istiyorsan ama diger bölümlere bakilirsa biraz daha sapmis olur yani uzun.Ama deger cünkü cok önemli bir meslek!!! Biraz uzun oldu umarim beni anladiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şöle bişi daha var...Sadece duyum bi ortalama istenecekmiş 2 yıl içinde tutturamazsan sen mimar olamazsın denip,sadece tekniker belgesi verilip ayıracaklarmış ünivden....
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
bu son yazılan lütfen doğru olmasınnn
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece duyum dedim ya...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ziyaretçi
|
Önceden Kazanilan Haklar
Önceden Kazanilan Haklar Sonradan DeĞİŞse Bİle Önceden KazanildiĞi İÇİn Hukuken Kaybedİlmez
GÜzel Haber Yanİİİİ |
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
benim de bildiğim avrupada okulların genellikle 5 ile 6 yıl mimarlık eğtimi verdikleri kimi ilk 2yıl,3 yıl sonrası veya 4. yıl BA seviyesine 5. veya 6. yıl bitimi B Arch. diploması veriyor.
BA ya kadar temel bilgiler verilip sonrasında uygulama ağırlıklı B Arch. seviyesine getirme metodları ve daha farklı eğitim modelleri... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar,bu olay bizim mimar olma hakkımızı engelleyemez,yani türkiye'de.anayasa'da kazanılmış haklar diye bişey var ve bu elimizden alınamaz,ister avrupa birliği olsun ister antartika
farklı koşullar için bunlar.ben böyle düşünüyorum birikimlerime dayanarak.Fakat bu seneden sonra mimarlık bölümünü kazananları etkiliyor olması daha muhtemel |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|