|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eskiz Kulübü İkinci Aktivite Haftası
ktü mimarlık fakültesi eskiz kulübü ikinci dönemin ikinci haftasında bir etkinlik haftası planlamaktadır... konferans,sergi ve atölye çalışmalarının haricinde YENİ fikirleri olan arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen..
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba sıddık...
benim daha önceki konulardan birinde bir önerim olmuştu ama galiba pek kabul görmedi veya ilgi görmedi...burada yeri gelmişken tekrar fikir olsun diye yineliyorum... yapılan aktivitelerden birşeyler kazanılmak istendiğine göre ve bu da mimarlıkla alakalı kendinizi geliştirmek adına yapılacaksa bence uygulanabilecek bir aktivite bu... benim önerim öğrenci projelerinin yine öğrencilere sunum hazırlanılarak sunulması (tabiki sunum yapmak isteyenler tarafından)ve bir jüri ortamı yaratılarak hem bitirme jürisine hazırlık yapılması hem de eleştirmeyi ve eleştirilmeyi ögrenmek...tabi bu arada da birşeyler kapmak... tasarlanan bir proje üzerinde yapılan birşeyi görmek ve onun neden öyle yapıldığını tasarlayandan dinlemek inanın çok öğretici ve akılda kalıcı birşey... bu benim fikrim... herkese kolay gelsin...
the good design must surpass its designer En son lumina tarafından düzenlendi : 25-04-2007 22:24. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
.....
2003 yılında itü de gormustum ....taskısla bınasını gelıstırme proje yarısması sadece ıtu luler gırıyordu boyle kucuk bır yarısma duzenlenebılır ıllakı odulu de olması gerekmıyor ....ktü mimarlık fakultesı binasını gelıstırme ogrencı proje yarısması zaten su an santıye gıbı bına belkı kazanan proje de kı materyaller uygulanır da
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 25-04-2007 22:24. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
su ana kadar bolumde gordugum kadarıyla hıc boyle bırsey yapılmadı ve en azından bu bır baslangıc olabılır bızler için.. en azından bu yolla yarısma psıkolojısı kısmen de olsa ogrenılmıs olacaktır.. boyle bır fıkır sanırım daha oncelerı konusulmustu ama gerceklestırılmemıstı kanımca katılım da cok olacaktır.. En son lumina tarafından düzenlendi : 25-04-2007 22:25. |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
istanbulda düzenlenmiş olan mimarlık kurultayıyla ilgili öğrencileri bilgilendirmek, kurulması planlanan mimarlık öğrencileri derneğinden herkesi haberdar etmek ve bunlara paralel olarak mimarlık eğitimindeki olası değişimleri tartışabilmek/neler olup bittiğini anlayabilmek için bir sunum öneriyorum...bence herkes bu konuyla ilgilenmeli ve bizleri nelerin beklediği hakkında bilgi sahibi olmalı hatta birşeyler yapmalı...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlık öğrencilerini ilgilendiren konuların yanında dünya ile ilgili güncel konulara da yer verilmeli diye düşünüyorum. Mimar insan entellektüel de olmalı,aydınların içinde anılmalı. Büyüdük,artık dünya daha da küçük. Mesela doğu ülkeleri arasındaki diyaloğu artırarak,birbirimizin gücünü farketmek adına bir hareket var bu ara. Doğu konferansı adı altında. Bu konuda bir şeyler düşünen,ya da çabası olan var mı? Amerika'ya sloganlar atmaktan,şu markayı kullanmayın, bu mesajı forward edinden başka bir çabamız var mı? düşünce de olabilir harekete dönüşür sonra. ne dersiniz?
En son lumina tarafından düzenlendi : 25-04-2007 22:26. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bölümdeki tadilat nedeniyle etkinlik haftası tarihini ertelemek zorunda kaldık,
gelişmeleri zamanla duyuracağız,bu arada hala önerilerinize açığız........ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kurulması Hedeflenen Mimarlık Öğrenci Dernekleri
-Bahsi geçtiği için açıklama gereği duydum-
7-8-9 Aralık 2005 Mimarlık Eğitim Kurultayı III kapsamında ulusal çapta, her mimarlık okulununda bir mimarlık öğrenci derneği kurulmasına karar verildi. Kurulması öngörülen bu mimarlık öğrenci dernekleri, daha sonra bir federasyon çatısı altında birlik kurarak, ulusal mimarlık öğrencileri birliğini oluşturacaktı. Bu birlik için öngörülen misyon ise, mimarlık eğitiminin yeniden yapılanması sürecinde öğrenci temsiliyetini sağlamaktır. Bu konuda okulumuz KTÜ'de de ilgili çalışmalara başlayabilmek adına bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. (Bu toplantı eğitim süresinin ne olacağıyla ilgili bir toplantı değildi.) Bugünkü durum: * Yaklaşık iki ay kadar önce Mersin Üniversitesindeki öğrenci arkadaşlar tüm dernek organlarını oluşturduklarını açıkladılar ancak derneklerinin resmiyet kazandığına dair herhangi bir açıklama henüz gelmedi. * Geçen gün İstanbuldaki birkaç mimarlık okulundan öğrenci arkadaşlar, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde konuyla ilgili neler yapılması gerektiğine ilişkin bir toplantı yapmışlar. 3 Mart 2006'da da bir ikincisini yapacaklar idi. Kısaca bugün gelinen noktada okulumuz dahil bütün mimarlık okullarında yoğun ilgisizlik nedeniyle bir duraklama dönemi yaşanıyor. Ancak İstanbulda tekrar bir kıvılcım var gibi. Bundan anlıyorum ki, anadolu poposunu kaldırmazsa, istanbul bu işi bizim yerimize de yapacak. Ama bizim temsiliyetimiz ne şekilde sağlanır bilemem. Bu konudaki çalışmalar hakkında bilgilenmek ve iletişimi sağlamak için biri ulusal çapta, diğeri KTÜ bünyesinde işleyecek iki e-mail grubu oluşturuldu. Öncelikli olarak bunlara herkesin üye olması gerektiğini düşünüyorum. Bu mail grupları şunlardır : http://groups.yahoo.com/group/modb/ (mimarlık öğrencileri derneği birliği) http://groups.yahoo.com/group/ktu_mod/ (ktü mimarlık öğrencileri derneği) Servet KELEŞ KTÜ Mimarlık
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence biraz bölüm dışına açılın artık... kampüste hatta şehirde birşeyler düzenleyin... kendi projelerinizden oluşan bir sergi bile şehirde güzel bir tepki alabilir... oda ve mezunlar derneği ile bağlantıya geçebilirsiniz... size yardımcı olacaklardır...
En son lumina tarafından düzenlendi : 25-04-2007 22:27. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|