|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
KTÜ Mimarlık Bölümü Fakülte Oldu, Eğitim Sistemi Ne Olacak?
KTÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ FAKÜLTE OLDU EĞİTİM SİSTEMI NE OLACAK
Karadeniz teknik üniversitesi mımarlık bölümü iç mimarlık bölümü ve şehir bölge planlama bölümleri birleşerek KTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ kuruldu..her ne kadar geç kalmıs bir adım da olsa bu gerçekleşti.....KTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ eğitim sistemı olarak yeni bir hazırlık olduğu duyumları var...kesin olmamakla birlikte mimarlık,içmimarlık,şehir bölge planlama öğrencileri ilk 2 yıl boyunca ortak tasarım agırlıklı bır egıtım aldıktan sonra bolumlerıne ayrılarak kalan 2 yılda ozellesmıs bolum egıtımı alınacagı söylenmektedır... bu egıtım sıstemını nasıl buluyorusnuz?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaslar merhabalar...
Bence bu egitim sistemini tartismak ogrencilere kalmamali... Zaten degerli hocalarimiz bu yoldan kac kere gectiler ... Yani neyin daha iyi olup olmayacagini bizden cok daha iyi biliyorlar... Biz eger ogrenciysek gorevimiz ailemizin bize okumamiz icin sarfettigi emegi boyle bos tartismalarla degil gelecegimizi acmak icin en ust duzeyde calismamizdir... Okudugumuz surecte eger gordugumuz ya da bize ters gelen birseyler varsa da bunu ogrencilik yasaminda degil meslek yasamimizda konusmak daha dogru olur ... Sevgilerimle Osman ARICILAR (ABD) En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:18. |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Forum Üyesi
|
Çok yanlış !
Öncelikle forumda böyle güzel bir konu açan Apoya teşekkür ediyorum ve Osmancığıma da bir kaç sitem içerisinde amerikaya sevgiler gönderiyorum
![]() Alıntı:
yorumsuz soru ! Bence her nekadar güzel algılansa da denenmeden , görüş alınmadan , sonuçlarını görmeden net bir cevap vermek yersiz diye düşünüyorum... Kısa ve öz görülüyor ki bölümdeki tasarım eksikliğinin düzeltilmesine yönelik bir arayış içerisindeyiz... bu nedenle ben eğitimin 5 yıla çıkartılıp ilk iki yılın tasarım ve diğer yılların tasarım ve özelleşmiş bölümlere ayrılmasından yanayım ... Bu da yetmedi dersek ne dersiniz 6 da olabilir Alıntı:
![]() Osman senin gibi bir idealistten böylesine kötü bir yorum beklemezdim. Abdullahın mevzu üzerinde doğru bir kaygısı ve bizimle paylaşmak istediği fikirler var. Mevcut bölümdeki öğretim elemanları belki yıllar sonra biz olacaz , ve şayet yanlış bir yapılanmanın en doğru çözümleri bizler olacaz. Ayrıca her nekadar sevgili hocalarımız yıllar önce öğrenci olup birçok şeyi görüp geçirip bölümümüzde eğitim verseler de günümüzün şartları içersinde öğrenci olmamış ve öğrenciliği yaşamamışlardır. Onca sohbetimizde aslında hocalarımızın gözünde var olamayan bir çok sorunu bizler dile getirmiyor muyuz ? Bu bölümden yararlanan bizleriz , ve bölümümüzde değişen olaylara kayıtsız kalamayız... Şayet böyle bir gaf içinde olursak yıllar sonra bölüme geldiğimizde emin olun yüzümüz kızarır... İnsan çevresine her şekilde uyum sağlayan onunla birlikte yaşayan , düşünen , gelişen ve geliştiren olmalıdır... Eleştrinin , fikir yürütmenin , tartışmanın , kısaca bu forumu kullanmanın yeri , zamanı ve biçimi yoktur. Saygı ve Sevgilerimle ... Mustafa Toraman ... ( OF )En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:19. |
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
osman katılmıyorum....
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
eğer ortak eğitim esnasında
bu çocuk mimarlıktan bunun şunlara dikkat etmesi gereki yok iç mimarlıktakiler şunu yapmasa da olur veya şehir bölgecilerin şunu daha çok yapmalrı gerkir diye bölünmelere sebep olmadan yalın ve hedefe varabilecek şekilde kurgulanırsa daha uygun olur bence. çok kolay olmaz ama olursa iyi olur. tahminim budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
selam
osmancım öncelikle merhaba demek istiyorum sana.amerika da olmana çok sevindim
yukardaki yazına katılmadığımı söylemek zorumdayım.aslında orada yazdığın kadar dogmatik düşünmediğine eminim. hocalarımız mutlaka kendileri ve bizim için en iyisini düşünüyorlardır ama bazen bizim ihtiyaçlarımızı gözden kaçırabiliyorlar...umarım böyle bir sistem hepimiz için en iyisi olur... diyarbakırdan sevgiler... ha bu arada arkadaşlar güneydoğu keşfedilmemiş bir cennet... cevahir... ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:20. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok üzüldüm
arkadaslar forumlara bakarken tartismanizi gördüm çok üzüldüm.osman arkadasi önce bir hoca sandim.meger ögrenciymis.fikir düsmanligi yapacak degilim ama aydinlama cagini tüm insanlik yasadi diye düsünüyorum.yani kendi aklimizla düsünmeyi ögrenmis olmaliydik.ama nasil olur da bir mimar adayi birakalim onlar yerimize düsünsün diyebilir anlamakta güçlük cektim.ktü ye hiç yakistiramadim.neyseki arkadaslar sagduyulu da biraz olsun rahatladim.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
geçenlerde Ankara mimarlar odasina gittim. hani hem ortama alismak ve birkaç sey danısmak için.. birkaç kişiyle konustum ve kendilerinden ktü ve farklı okullar arasında birkaç yorum yapmalarını istedim nerede durduğumu tam olarak belirlemek açısından..ve gördüm ki ankara mimarlar odasinda gelen öğrencilere tam manasıyla bilgi verecek kisi yok evet yok ... KTÜ'yü biliyorlar ama yorum yappmaya gelince okulun güzelligi trabzonun doğasıyla birbirine karisiyor... kimse verilen egitim konusunda birsey bilmiyor... farklı üniversitelerden baglantılar var ama ktü ile ilgili bir baglantı yok.. baglı olan ögrenci yok... mimarlık alanında yeni yetisecek kisilere gerekli bilgileri aı1layacak kisilerin ( ANKARA GIBI BIR YERDE) KiMLERiN OLDUGUNA DiKKAT CEKMEK ISTEDIM...egitim sistemimizin önemi bu noktada daha da deger kazaniyor... elimizden ne geliyorsa yapalim.... En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:22. |
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba arkadaşlar....inşallah tatiliniz iyi gidiyordur....size tek birşey söylemek istiyorum...bırakın bu boş tartışmaları...size zaten okulda öğretilen en önemli şeyi öğrenmeye çalışın...bu da ''siz mimar olacaksınız'' söylemidir.bu cümleyi iyice sindiren ve mimarlığı anlamaya çalışan kişiler mutlaka başarıyı bulacaklardır.tabii bu güzel meslekten emeğinizi hiç bir zaman esirgemeyin...yaptığınız işlerde emek her zaman hissedilir..tekrar herkese iyi tatiller...trabzondan selamlar...
En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:23. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|